260 Sayfalık İzmir - Son Dakika
Yerel

260 Sayfalık İzmir

260 Sayfalık İzmir

Konak Belediyesi tarafından hazırlanan, İZKA'nın (İzmir Kalkınma Ajansı) 'doğrudan faaliyet destek programı' kapsamında desteklenen, İzmir Valiliği, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iştiraki ile gerçekleşen İzmir Kültür ve Turizminin...

16.03.2012 09:54

Konak Belediyesi tarafından hazırlanan, İZKA'nın (İzmir Kalkınma Ajansı) 'doğrudan faaliyet destek programı' kapsamında desteklenen, İzmir Valiliği, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iştiraki ile gerçekleşen İzmir Kültür ve Turizminin Geliştirilmesi Projesi tamamlandı. İzmir Kültür ve Turizminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında 260 sayfalık dev katalog turizmin hizmetine sunuldu.

Abacıoğlu Hanı'nda gerçekleşen tanıtım toplantısına İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Konak Kaymakamı Ahmet Önal, turizm temsilcileri ve proje ekibi katıldı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, "İzmir derinliklerine inildikçe büyük güzellikler bulunan bir kent. Ancak tarihi güzelliklerinin sadece yüzde beşini gösterebiliyoruz. Bu yüzden tanıtım ve lobi çalışmaları çok önemli" dedi. İzmir'in Gizli Kültür Cevherleri adını taşıyan katalogda İzmir'i neşeli ve kolay anlaşılır çizimlerle anlatan bir de harita yer aldı. Uzun araştırma ve çalışmalardan sonra oluşturulan www.izmirkulturturizmi.com ise İzmir için hazırlanan en kapsamlı web site oldu. Konak Belediyesi tarafından yürütülen İzmir Kültür Turizminin Geliştirilmesi Projesi, başta kent merkezindeki kültür varlıkları olmak üzere İzmir'in gizli kültür hazinesini ortaya çıkarmasıyla fark yarattı.

İzmir'in tanınmasına olanak veren çalışmayla birlikte Türkçe, İngilizce, Almanca ve İtalyanca dilleri ile dünyaya daha rahat ulaşan yeni yazılı ve görsel kaynaklar oluştu. İzmir'in, kültür turizm pazarına sunabileceği yeni turizm ürünlerinin ortaya çıkarılması için büyük emek harcayarak güzel bir proje ortaya koyulduğunu anlatan İzmir'in kapalı kapılarını açılması gerektiğini söyleyen Başkan Tartan, İzmir'in Gizli Kültür Cevherleri çalışmasının kent için altın bir anahtar olduğunu vurguladı ve konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu çalışmayla İzmir'in kapılarını açacak altın bir anahtar veriyoruz. Bu anahtarla sadece kentin tarihini değil, İzmir'in hoşgörülü insanını, sağlıklı yemek kültürünü, şifa getiren sularını, sevgi ve dostluk elini de görecekler. Üç dinin kültürünü barındıran İzmir'deki ortak sevgi buluşmasını tanıyıp bu kentten dünyaya yayılan dostluk ve barış mesajını alacaklar." İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can, İzmir'in en önemli konusunun tanıtım olduğunu, bu konuda bir eylem planı ortaya koyduklarını belirtti ve "İzmir'in özellikle kültürel varlıklarının, gizli kalmış cevherlerinin iç ve dış turizme tanıtılması gerekiyor. Biz destek mekanizmasıyız. Konak Belediyesi gizli cevherlerin gün yüzüne çıkması kamuoyuyla paylaşılması adına mükemmel bir çalışma gerçekleştirdi" dedi. Konak Kaymakamı Ahmet Önal ise, "Konak Belediyesi ile ortak projelerimiz oldu, bundan sonra da yapacağımız çok şey olduğunu düşünüyorum" dedi.

İZMİR'İ TANITAN İSİMLER

İzmir'in Gizli Kültür Cevherleri gerçek bir ekip çalışmasıyla tamamlandığı söylendi. Yaşar Üniversitesi, İ.İ.B.F. Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Orhan İçöz Teknik Koordinatör ve Turizm Direktörü olarak yer aldı.Türk-İslam Kültürü ile ilgili kısımlar, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Bozkurt Ersoy; Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Meriç taarfından kentin Antik Uygarlıklar ile ilgili bölümü tanıtıldı. Ayrıca, Sefarad Kültürünü anlatan kısım Bağımsız Araştırmacı Nesim Bencuya, Levanten Kültürü bölümleri Araştırmacı ve Turizm Uzmanı Alex Baltazzi tarafından hazırlandı. Katalog ve web sitesinde yer alan fotoğraflar Nihan Bencoya, Aykut Fırat ve Reha Alan'ın objektifiyle yaşam buldu. Katalog ve web sayfasındaki metinlerin editörlüğünü Hüseyin Aytuğ Sancar üstlendi. Katalog grafik tasarımını Birgül Arıca Namlı'nın hazırladığı projenin önemli bir ayrıntısı olan harita çizimleri ise Ressam ve Karikatür Sanatçısı Sadık Pala tarafından gerçekleştirildi.

(BK -

16.03.2012 09: 34: 34

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement