4 İlde Suç Örgütüne Yönelik Operasyon - Son Dakika
Yerel

4 İlde Suç Örgütüne Yönelik Operasyon

Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te faaliyet gösteren bir suç örgütüne yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonda, 24 kişi gözaltına alındı.

14.02.2012 15:40

Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te faaliyet gösteren bir suç örgütüne yönelik düzenlenen eşzamanlı operasyonda, 24 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Erzin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Hatay merkez, Dörtyol, İskenderun ve Erzin ilçeleri ile Osmaniye, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi, Gaziantep merkez ve İslahiye ilçesinde daha önceden tespit edilen 25 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, aralarında Erzin'de görevli bazı memurların da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda da alacak miktarı doldurulmamış kullanıma hazır 217 adet imzalı boş senet, 5 el bombası, 1 bixi marka makineli tüfek mermisi, 26 dinamit lokumu, 35 metre uzunluğunda dinamit fitili, 46 dinamit kapsülü, 5 patlamaya hazır dinamit, 5 şarjör, 14 kaleşnikof marka tüfek şarjörü, 1 tabanca, 466 av tüfeği fişeği, 4 av tüfeği, 15 tabanca mermisi, bin litre kaçak akaryakıt, maliye müdürlüğüne ait boş tebliğ makbuzu bulundu.

Savcılık yetkilileri, suç örgütü mensuplarının, araç kiralama adı altında kurdukları şirkette kefalet olarak araç kiralayanlardan almış oldukları imzalı boş senetleri daha sonradan dolandırıcılık kastı ile doldurarak işleme koyduklarını ve kargo şirketlerinin adını kullanarak vatandaşlara boş senet imzalattıklarını belirtti.

Kargo personeli kıyafeti giyerek evlerin kapısını çalan zanlıların, vatandaşlara teslimat sırasında kargo alındı belgesi yerine senet imzalattığının belirlendiğini bildiren yetkililer, "Yine vatandaşlardan randevu alarak kredi kartı başvurusu adı altında elde ettikleri imzalı kağıtları senede dönüştüren zanlıların, bu senetlerin üzerine yüksek miktarlarda bedeller yazdığı tespit edildi" dedi.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 4 İlde Suç Örgütüne Yönelik Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement