Samsun'da Afganlı Çocuklardan Türkçe Şöleni - Son Dakika
Yerel

Samsun'da Afganlı Çocuklardan Türkçe Şöleni

Samsun\'da Afganlı Çocuklardan Türkçe Şöleni

Samsun'da mülteci statüsünde bulunan Afganlı ailelerin çocukları için Türkçe Okuma Bayramı düzenlendi.

05.06.2014 12:59  Güncelleme: 13:04

Samsun'da "mülteci" statüsünde bulunan Afganlı ailelerin çocukları için Türkçe Okuma Bayramı düzenlendi.

İlkadım ilçesinde Kazım Orbay İlköğretim Okulu'nda yapılan Türkçe Okuma Bayramı'nda, okulda öğrenim gören 11 Afgan öğrenci İstiklal Marşı'nı okudu, Türkçe şiirler ve şarkılar seslendirdi.

Programın sonunda " Türkiye'den Sevgi Barış" pankartı açan mülteci çocuklar büyük beğeni topladı.

İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, programda yaptığı konuşmada, insanoğlu dram yaşadığı zaman yükünü kadın ve çocukların çektiğine işaret etti.

Mültecilerin, Türk Milleti'nin misafiri olduğunu vurgulayan Narinoğlu, "Eğitim hakkı evrenseldir ve hiç kimsenin elinden alınamaz. dünyanın neresinde olursanız olun bu hakkı ülkeler sizlere tanımak zorundadır. İşte bu nedenle mülteci çocuklarımızı biz de okullarımıza kayıt ettik. 'Bu çocuklar için ayrı kaynaştırma sınıfları açılsın sonra diğer sınıflara dahil edilsin' denildi ama biz bu gençlerimizi direk sınıflarımıza aldık ve 6 ay gibi kısa sürede Türkçe öğrendiler. Öğretmenlerimiz bu çocuklara çok büyük emek verdi" dedi.

Mültecilerle Türklerin aynı coğrafyanın insanları olduğunu belirten Narinoğlu, şöyle devam etti:

"Onların ve bizim kültürlerimiz çok farklı değil. Ama ülkeler arasındaki farklılar var. Onlar da bizden çok şeyler öğrenecekler. Samsun'daki mülteci ailelerimiz çok uyumlular. Onlar da çocuklarının gelecekleri için mücadele ediyorlar. Ayrıca Samsun halkı da onları bağrına bastı. Halkımız mültecileri bir komşu olarak gördü ve her şeyini onlarla paylaştı."

Daha sonra Samsun'da yaşayan Afganlı, İranlı, Moğolistanlı ve Suriyeli 46 mülteci çocuğa çeşitli hediyeler verildi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun'da Afganlı Çocuklardan Türkçe Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement