Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, bu yıl 26'ncısı gerçekleştirilecek Ahilik Haftası kutlamalarına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımını beklediklerini ifade etti.
Çakacak, yaptığı yazılı açıklamada, 23-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek kutlamalara, Ahilik felsefesini merak eden herkesi davet ettiklerini belirtti.
Milli kültür içerisinde önemli bir yere sahip olan Ahiliği yaşatmak için düzenlenen etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için çalıştıklarını vurgulayan Çakacak, şunları kaydetti:
"Tüm Kırşehirlileri ve Ahiliği merak eden herkesi, 23 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayacak olan Ahilik Haftası etkinliklerine davet ediyoruz. Bilindiği gibi Kırşehir'de gerçekleştirilecek etkinlikler Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulunca hazırlanmakta. Bizler de Valilik, Belediye Başkanlığımız, Ahi Evran Üniversitemiz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası gibi sivil toplum kuruluşlarımız ve tüm kurumlarımızla birlikte programın en iyi şekilde gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da hafta süresince zengin bir program hazırlanmıştır."
Programın hazırlanmasında büyük katkı veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı başta olmak üzere, esnaf teşkilatları ve Bakanlık bürokratlarına teşekkür ettiklerini dile getiren Çakacak, "Bu yıl yapılacak etkinliklere Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımını bekliyoruz" dedi. - Kırşehir
Son Dakika › Yerel › Ahilik Haftası Kutlamalarına Doğru - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.