Ahlat'ta Okullar Sodes'le Güldü - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta Okullar Sodes'le Güldü

Ahlat\'ta Okullar Sodes\'le Güldü

Bitlis'in Ahlat'ta ilçesinde eğitim öğretim gösteren 5 ortaokula Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kütüphane kuruldu.

05.06.2013 13:40

Bitlis'in Ahlat'ta ilçesinde eğitim öğretim gösteren 5 ortaokula Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında kütüphane kuruldu.

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Yüz Yıllık Varlık İçin İnsan Yetiştiriyoruz" SODES projesi kapsamında Ahlat'ın Selçuklu, Bayındır, Atatürk, Alpaslan ve Muzaffer İncesu ortaokullarına kütüphane kuruldu. Kurulan kütüphanelerin toplu açılış programı Selçuklu Ortaokulu'nda yapıldı. Düzenlenen programa Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Osman Dölek, uygulanan proje hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç'tan bilgi aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç ise, Bitlis Valiliği'nin koordinasyonunda Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan "Yüz Yıllık Varlık İçin İnsan Yetiştiriyoruz" projesinin Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edildiğini söyledi. Müdür Kılıç, "Bu proje ile proje dahilindeki her bir okulumuzun tadilatı yapılmış, kitaplık ve kitap sayıları artırılmış, içerik olarak zenginleştirilmiş bir kütüphaneye kavuşmuştur. Projemiz Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen 'Türkiye Okuyor' kampanyasına da destek sağlayacaktır. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürütmekte olduğu "Okullar Hayat Olsun" projesi çerçevesinde bu kütüphaneler halkımızın kullanımına da açılacaktır" dedi.

EN ÇOK KİTAP OKUYAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Proje kapsamında kütüphane kurulan okullarda öğrenciler arasında düzenlenen "Kitap Okuma Kampanyaları" çerçevesinde en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi. Projeden faydalanan okullarda düzenlenen kitap okuma kampanyası çerçevesinde dereceye giren 15 öğrenci çeyrek altınla ödüllendirildi. Öğrencilere ödüllerini takdim eden Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, öğrencileri tebrik ederek kitap okumanın öneminden bahsetti. Dölek, kitap okumanın insanın gelişmesi ve bilgi birikimi açısından faydalı olduğunu belirterek, öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını sürdürmeleri gerektiğini söyledi.

Daha sonra verilen ikramın - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta Okullar Sodes'le Güldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement