AK Parti'de Halk Günü Uygulaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti'de Halk Günü Uygulaması

AK Parti\'de Halk Günü Uygulaması

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, 17 Aralık operasyonu sürecinin Türkiye’ye zararının yaklaşık 120 milyar doları bulduğunu söyledi.

30.12.2013 16:36

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, 17 Aralık operasyonu sürecinin Türkiye'ye zararının yaklaşık 120 milyar doları bulduğunu söyledi.

Halk Günü öncesi parti binasında açıklamalarda bulunan Koca, bütçe büyüklüğü açısından yıllık bütçenin neredeyse yarısına varan bir zararla karşı karşıya kalındığını belirterek, bugüne kadar '3Y' ile mücadele eden bir çizgi izlediklerini kaydetti. Koca, 'soruşturmalar yapılmasın' anlamında bir tavır sergilemediklerini ifade ederek, "Soruşturmaların hukuka uygun bir şekilde hukuk çerçevesinde yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Masumiyet karinesine biz de inanıyoruz. Benzer olaylar Eskişehir'de de yaşandı. CHP Genel Başkanı Eskişehir'e kadar geldi. Burada sarf ettiği çok önemli ifadeler vardı. Özellikle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne karşı yapılan operasyonlarla ilgili olarak 'bu savcılar savcı değildir. AKP'nin memurudur' gibi ifadeler kullanmıştır. Bu davayı siyasi olarak Kılıçdaroğlu nitelendirmiştir. Sonuçta, baktığımızda Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden bir dava süreci birlikte yaşanıyor. Yaklaşık 13 ayrı iddiada 6 ayrı dava ve 8 ihale ile ilgili bu süreç devam ediyor. Biz bu süreçte kimseyi suçlu ilan etmedik. Masumiyet karinesine inandık, varsa yanlışların ortaya çıkması gerektiğini söyledik" dedi.

"OPERASYON TÜRKİYE'YE ZARAR VERDİ"

Türkiye'ye zarar veren bir operasyonla karşı karşıya olunduğunu ifade eden Koca, "Bugüne kadar nasıl 3Y ile mücadele ettiysek ve AK Parti'nin akını kirletmediysek bundan sonra da Başbakanımızın ifadesi ile yolsuzluk operasyonu nereye kadar giderse gitsin, ucu nereye dokunursa dokunsun bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını sayın Başbakanımız kendileri açıkladılar. Dışarıdan kurgularla, dizaynlarla AK Parti'nin önü kesilmek isteniyor. Yerel seçimler öncesinde böyle bir operasyon yapılması, AK Parti'nin önüne engeller çıkarılması, şaibeler yüklenmesi AK Parti olarak müsaade edilecek konular değil. Yanlışlar varsa üzerine gideceğiz. Bir takım operasyonlarla, bir takım dizaynlarla, bir takım engellerle AK Parti'nin akının kirletilmesine bizlerde müsaade etmeyeceğiz. İdam sehpaları kuruldu. AK Parti'ye rol kesilmeye çalışılıyor. Bir takım hareketlenmeler var. Gezi olaylarında arkalarında kim olduklarını gördük. Milletimiz arkamızda olduğu sürece bu süreci de aşacağız. Sandıkta AK Parti'yi yenemeyeceğini anlayanların kurduğu tuzaklar, senaryolar milletimizin basireti ile bu zorlu dönemi de hep beraber atlatacağız. Gezi olaylarında Türkiye kaybetmişti, bugün de Türkiye kaybediyor. 3 ay sonra seçimler var; varsa bir hesabınız kitabınız seçimlerde sandıkta hep beraber hesaplaşırız" diye konuştu.

Yapılan hizmetlerle ilgili de konuşan Koca, "Yunus Emre Devlet Hastanesi ihalesi tamamlandı. Toplu Konut İdaresi tarafından müteahhide yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki günlerde temelini atacağız. Beylikova Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin ihalesi yapıldı, teklifler değerlendiriliyor" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR 49 AY ENGELLEDİ"

Yüksek Hızlı Tren'i yer altına alma çalışmaları kapsamında yıkılması gereken İstasyon Köprüsü'nde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile Büyükşehir Belediyesi'nin yaşadığı tartışmalara da değinen Koca, şöyle devam etti:

"Büyükşehir ve TCDD'nin şehrin sorunlarını uyum içinde birlikte çözsün diye çok uğraştık. Büyükşehir'den gelen olumlu talepleri karşılaması konusunda bütün gayretleri gösterdik. Biz engelleyen ve geciktiren olmadık. 18 aylık süreci varken sadece kaybettiğimiz zaman 49 ay. Bunun nedenleri çok açık, işe başladık, ötelenmelerle ilgili sorun çıktı. Mevcut hattın yan tarafa ötelenmesi ile ilgili 10 aydan fazla UKOME kararlarını bekledik. Mevcut gar yerinin planlarda iptal edilip Şeker Fabrikası alanının gar yeri olarak ilan edilmesi ile birlikte bu planlar değişti. TCDD Genel Müdürlüğü'ne sorulmayıp görüş alınmamasından dolayı açılan dava ve bu davadan dolayı 2 yıl daha kaybettik. Dava 2 yıl sonra TCDD lehine sonuçlandı. Mevcut yere gar yapabilmemizin önü açıldı. Bunlar bez afişlerle izah edilecek durum değil." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'de Halk Günü Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement