AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Gürel Balkan 'Mega Projesi'ni Tanıttı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Gürel Balkan 'Mega Projesi'ni Tanıttı

AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Gürel Balkan \'Mega Projesi\'ni Tanıttı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi AK Parti Belediye Başkan Adayı Gürel Balkan, Lüleburgaz'da düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.

06.02.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi AK Parti Belediye Başkan Adayı Gürel Balkan, Lüleburgaz'da düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıda konuşan Balkan, Lüleburgaz için 20 projesinin olduğunu ifade ederek, Dere Mahallesi, Yılmaz Mahallesi, Hükümet binası, Diş Hastanesini bölümlerini kapsayan bir 'Mega projeye' imza atacağını söyledi.

Lüleburgaz Halk Eğitim merkezinde gerçekleştirilen aday toplantısına AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Akın Kamacı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Gündüz ve yaklaşık 250 kişi katıldı. Toplantıya Ak Parti Kırklareli İl Başkanı Ahmet Zeki Kılavuz ve Milletvekili Şenol Gürşan mesaj göndererek Balkan'ın adaylığını kutladı. Toplantıda konuşan Ak Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Kamacı, Gürel Balkan'ın sonuna kadar arkasında olduklarını belirtti.

"LÜLEBURGAZ'IN GELECEĞİ, GELECEĞİN LÜLEBURGAZ'I İÇİN ADAYIM"

Kamacının ardından söz alan Balkan "Lüleburgaz'ın geleceği, geleceğin Lüleburgaz'ı için adayım" diyerek şunları söyledi: "Yaşlılarımız için, ayrımcılığa uğradığını düşünenler için, kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz için, şoförlerimiz, simitçilerimiz, hemşirelerimiz, öğretmenlerimiz, marangozlarımız, lokantacılarımız, çiftçilerimiz, memurlarımız, terzilerimiz için adayım. Polislerimiz, boyacılarımız, esnafımız, doktorlarımız, elektrikçilerimiz, müzisyenlerimiz, berberlerimiz, aşçılarımız, itfaiyecilerimiz, emeklilerimiz, veterinerlerimiz, işçilerimiz kısacası hepimiz için adayım. Lüleburgaz'ın geleceği, geleceğin Lüleburgaz'ı için adayım.

Lüleburgaz için 20 öncelikli projesinin olduğunu belirten Balkan, bu projelerin bir kısmının hayata geçirebilmesi için gerekirse bakanların kapısında yatacağını söyledi. Balkan, ayrıca projelerinin arasında Dere Mahallesi, Yılmaz mahallesi, Hükümet binası, Diş hastanesini bölümlerini kapsayan bir "Mega projeye" imza atacağını söyledi.

Balkan, "Lüleburgaz Belediye Başkanlığına geldiğimizde yapacağımız öncelikle 20 iş, yani 20 projemiz var. Bunlar bugüne kadar yapılamayan, belki de akla gelmeyen, hatta bizim bile vatandaş olarak aklımıza gelmeyen projeler. Sizlere şöyle sıralamak istiyorum" diye konuştu.

"8 KASIM STADINI KALDIRACAĞIZ"

8 kasım stadını bulunduğu yerden kaldırmak istediklerini ve bu stadın yerine '8 Kasım Meydanı' yapmak istediklerini belirten Balkan "8 Kasım Stadını bulunduğu yerden kaldıracağız. Altına katlı otopark yapacağız. Buradaki meydan düzenlemesi ile şehrimize bir meydan daha kazandıracağız. 8 Kasım Meydanı adını alacak bu alana, içinde her tür kültür sanata aktivitesinin yer alacağı gençlik kültür merkezi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Belediyeyi yeni yerine taşıyacaklarını belirten Gürel Balkan, var olan belediye binasını sosyal hizmetler amaçlı ve sergi salonu olarak kullanacaklarını belirtti. Lüleburgaz'da büyük bir trafik sorunu olduğunu dile getiren Balkan, trafik ve ulaşım sorunlarını öncelikli olarak çözeceklerini söyledi. Bu konuda ilk olarak Minibüs yollarını diğer araçlardan arındırarak ulaşımı hızlandırarak yapmak istediklerini söyleyen Balkan, bunun kısa sürede yapılacağını belirtti.

"CENAZE HİZMETLERİ ÜCRETSİZ OLACAK"

Lüleburgaz'da cenaze hizmetlerini ücretsiz vereceklerini belirten Balkan "Heykellere 350 bin lira verilirken, vatandaşlarımızın en acılı günlerinde onların yalnız bırakıldığı aşikardır. Biz vatandaşımızın en acılı gününde onların yanında olacağız. Cenaze hizmetlerini belediyemizde kuracağımız özel bir birim tarafından hızlı ve ücretsiz bir biçimde sağlayacağız. Cenazelerin kaldırılması, başından sonuna kadar tüm gerekenleri ile ücretsiz olarak yerine getirilecektir" diye konuştu.

Balkan, Cuma günleri ve bayramlarda mezarlıklara ücretsiz ulaşım hizmeti de vereceklerini sözlerine ekledi.

Komşu evi adı altında dayanışma marketleri açacaklarını belirten Balkan "Komşu evi adıyla açacağımız dayanışma marketlerinde ikinci el giysiler, tertemiz yıkanmış, ütülenmiş olarak ihtiyaç sahibi yurttaşlarımızın hizmetine sunulacak. Bunun yanı ıra Kaybolmaya yüz tutan yardımlaşma, dayanışma, komşuluk duygularımızı yeşertmek, çocuklarımıza öğretmek, hepimizin görevidir. Belediye olarak bu yolda soysal projeler üreteceğiz" dedi.

Projelerine ek olarak mahalle muhtarlıkları yanına 'mahalle gücü birimleri' kuracaklarını belirten Balkan "Bu birimler ile mahallemizdeki yaşlı ve hastaların günlük hayatlarını, bu birimlerde çalışan gönüllü komşularımız ile kolaylaştıracağız" ifadelerini kaydetti.

Lüleburgaz'ın en büyük sıkıntılarından birinin de seyyar satıcılar olduğunu söyleyen Balkan "Seyyar satıcıları beli alanlarda toplayacağız. Kendilerine gösterilen yerlerde satış yapacaklar. Şimdiki gibi zabıta gönderip polise peşine takıp ceza kesmek ile bir yere varılmaz. Gazetelere boy boy 'Zabıta çalışıyor seyyarlara göz açtırmıyor' haberlerini görmeyeceğiz. Bu iş böyle olmaz o insanlarında ekmek yemeye parasını kazanmaya hakkı var. Bizim dönemimizde herkes ekmeğini yiyecek ve kazanacak" ifadelerini kullandı.

Balkan, Lüleburgaz'a semt pazarı kuracaklarını belirterek "Şehrimizin dört köşesine 4 ayrı semt pazarı kuracağız. Böylece hem halkımız mutlu hem de esnafımız mutlu olacak" dedi.

"LÜLEBURGAZ BÖLGE TİCARET MERKEZİ OLACAK"

Lüleburgaz'ın son 15 yılda ticari bakımdan çok büyük kayıplar verdiğini öne süren Balkan "Biz 3 yıl boyunca Pazar günleri sıcak ekmek yiyemedik. Fırınlar 3 yıl boyunca Pazar günü hizmet vermedi. Neden? Çünkü büyük bir alışveriş merkezi kuruldu hem de şehrin göbeğine diyebileceğimiz bir yere. Biz oraya küçük bir baraka yapıp koyun atlatmak istesek buna izin vermezlerdi. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar büyük bir alışveriş merkezi şehre bu şekilde yakın kurdurulmaz. Ancak o 3 yıl ekmek yiyemediğimiz dönemde bizleri o büyük alışveriş merkezine gitmeye zorladılar. Vatandaşlarımızın ayağını oraya alıştırdılar. Böylede olunca diğer esnaflarımız satış yapamaz hale getirildi. Biz Lüleburgaz'ı bölge ticaretinin merkezi olması için her türlü organizasyon ve işbirliği fırsatını yaratacak projelere imza atacağız" şeklinde konuştu.

"ÇEVRE YOLU YAPILACAK"

Lüleburgaz'ın en büyük eksikliklerinden birinin çevre yolu olduğuna değinen Gürel Balkan "Lüleburgaz çevre yolunu en hızlı şekilde gerçekleştireceğiz. Edirne bayırından yeni sanayiye kadar olan E-5 yolu üzerinde araç trafiği en az seviyeye indirerek, ticari hayatı destekleyeceğiz" dedi.

Uzun zamandır Lüleburgaz'ın gündemini meşgul eden üniversite hakkında da girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Balkan "Lüleburgaz'a hak ettiği üniversiteyi getireceğiz. Şimdi düşünün en küçük üniversite de 20 bin öğrenci oluyor. Bu 20 bin örenci her anlamda Lüleburgaz'a katkı sağlayacak. Biz TOBB Üniversitesini Lüleburgaz'a getirmek adına bütün girişimleri belediye olarak gerçekleştireceğiz" dedi.

"MEGA PROJEMİZ VAR"

Gürel Balkan aday tanıtım toplantısında Lüleburgaz'da 'Mega proje' gerçekleştirmek istediğini bu projenin Dere Mahallesi, Yılmaz mahallesi, Hükümet binası, Diş hastanesini bölgelerini kapsadığını söyledi.

Balkan " Taşköprü'yü onararak taşıt trafiğine kapatacağız ve burada çevre düzenlemesi yapacağız. Hükümet binasını kaldırıyoruz. Zindan Baba ve külliyenin tarihsel ruhunu ortaya çıkaracak meydan düzenlemesi ve restorasyon çalışması ile Lüleburgaz'a yeni bir şehir meydanı daha kazandıracağız. Bugün Diş Hastanesinin bulunduğu Çamlık'ta çevre düzenlemesi yapacağız. Yeni nikah sarayımız burada olacak ve çamlık, gezi-park alanına dönüştürülecek. Biz bu projeleri bir bütün halinde görüyoruz. Bu proje bizim 'Mega projemiz olacaktır" ifadelerini kullandı.

Gürel Balkan'ın sunumundan sonra tanıtım toplantısı son buldu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı Gürel Balkan 'Mega Projesi'ni Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement