AK Parti'nin Çankırı Mitingi - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Çankırı Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Artık ona Selahattin Demirtaş demeyeceğim. Niye demeyeceğim? Çünkü Selahaddin Eyyübi'yi hatırlatır bize Selahaddin Eyyübi'yi. O ise Kudüs'ü 'Yahudiler'in kutsal mekanı' diyor.

01.05.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Artık ona Selahattin Demirtaş demeyeceğim. Niye demeyeceğim? Çünkü Selahaddin Eyyübi'yi hatırlatır bize Selahaddin Eyyübi'yi. O ise Kudüs'ü 'Yahudiler'in kutsal mekanı' diyor. Cahil, Selahattin adından utan, Kudüs bizim kutsal diyarımızdır" dedi.

Davutoğlu, Çankırı Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri döneminde ailelerin okul kitaplarını almak, çocuklarını okula göndermekte sıkıntılarının kalmadığını, kadın erkek eşitliği konusundaki gerekli bütün yasal adımları attıklarını belirterek, "Yeni çıkardığımız kanunla artık doğum yapan her anneye ilk doğum hediyesi devletten. İlk çocuk için 200, ikinci çocuk için 400, üçüncü çocuk için 600 lira, devlet ilk altını çocuğa takacak" diye konuştu.

Bunları yaptıklarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sadaka mı veriyorsunuz" dediğini anımsatan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Hayır, muhabbetimizi veriyoruz. Analara olan hürmetimizi veriyoruz. Şimdi baktı olmuyor, olmadık hesaplarla bir sürü konuşup, kelam edip vaatte bulunuyor. Dün bir vatandaşımızdan mesaj aldım, diyor ki 'Buna binbir Kemal masalları demek lazım, Binbir Gece Masalları gibi'. Çünkü hesabın nereye varacağını bilmiyor. Vaat ettiği birçok şeyi zaten AK Parti yapmış. 'Engellilere evde sağlık hizmeti' diyor, AK Parti zaten yapmış bunu. Eşi vefat edenlere, kadınlara maaş bağlanmış mı? Kim yaptı bunu? Onlar konuşur AK Parti yapar. Bazen konuştukları zaman da ne konuştuklarını bilmez bunlar."

-"Birisi imam hatiple uğraşır birisi Diyanet'le"

Kılıçdaroğlu'nun imam hatiplerle ilgili yaptığı teklifte "1+8+4" dediğini anlatan Davutoğlu, "Yani 28 Şubat'ın yapamadığını yapıp, imam hatipleri 8 yıl kesintisiz eğitim üzerinden, orta okullarını tekrar kapatmak istiyor. İzin verir miyiz?" diye sordu.

Alandakiler de Başbakan Davutoğlu'na "Hayır" yanıtını verdi.

"Birisi imam hatiple uğraşır, birisi Diyanet'le" eleştirisinde bulunan Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Biri de diyor ki 'Diyanet'i kapatacağım'. İzin verir miyiz Demirtaş? Artık ona Selahattin Demirtaş demeyeceğim. Niye demeyeceğim? Çünkü Selahattin ismi, Selahaddin Eyyübi'yi hatırlatır bize, Selahaddin Eyyübi'yi. O ise Kudüs'ü 'Yahudiler'in kutsal mekanı' diyor. Cahil, Selahattin adından utan, Kudüs bizim kutsal diyarımızdır. Selahaddin Eyyubi'nin diyarıdır. Bu Demirtaş duysun diye bir seslenin, Kudüs bizim mi? Kudüs'e, Filistin'e sahip çıkan politikamızdan razı mısınız?

Ey Çankırı, Oğuz boylarının torunları, Semerkant'tan Saraybosna'ya, mazlumlara sahip çıkmamızdan razı mısınız? Bu zalimler zulüm ettiklerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mazlumlara kucak açmasından razı mısınız?"

Alandaki vatandaşlar Başbakan Davutoğlu'nun sorularına "Evet" karşılığı verdi.

"Bize sığınanı vermek Türklüğe, namusa yakışır mı?"

Başbakan Davutoğlu, Çankırılılar'ın "Yoğurdun akına insanın pakına bakacaksın" sözlerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Yoğurdun akı gibi, partinin akına da bakıyor musunuz? AK Parti'ye destek veriyor musunuz? İnsanın pakı kim? AK Parti kadroları. Türkiye'nin her yerinde sizin davanızı savunan AK Parti kadroları.

Kılıçdaroğlu diyor ki, Suriye'de zalim Esed'den kaçanlara, masumlara kapıyı kapatalım, hepsini geri gönderelim. Siz buna izin verir misiniz? Zalimden kaçan kadınlara kucağımızı açmışız, onları geri göndermemize razı olur musunuz? Bu ne demek biliyor musunuz? Aynı ağababası İnönü gibi. O da bize sığınan Azerileri teslim etmişti, Ruslar'a. 146 Azeri, Iğdır'da gözümüzün önünde şehit edilmişti."

Bununla ilgili Azeri bir şairin "Bizi siz öldürün vermeyin Rus'a, yakışmaz Türklüğe, sığmaz namusa" dizelerini paylaşan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bize sığınanı vermek Türklüğe, namusa yakışır mı? Şimdi Bayırbucak'tan gelen Türkmenler, aynı Azeriler gibi, Halep'ten, Celabus'tan, Çobanbey'den gelen Türkmenleri gibi, biz İnönü gibi geri verir miyiz? Katledilmelerine razı olur muyuz? Kılıçdaroğlu, onu anladık onun insanlıkla ilgili bir meselesi yok. O Esed'in arkadaşı değil mi? Ama Bahçeli niye susuyor? Bahçeli niye 'Bayırbucak, Halep Türkmenlerini biz vermeyiz' demiyor. İşte Emir Karatekin, Hacı Muradı Veli, Allah, millet ve tarih şahit olsun, bu can bu tende iken bir tek mazlumu zalime teslim etmeyiz, etmeyeceğiz. Bu, Oğuz töresine, İslam inancına, ensar ahlakına aykırıdır."

Başbakan Davutoğlu, 10. mitingi düzenlediklerini, adım adım Anadolu ve Trakya'yı dolaşacaklarını vurgulayarak, "Çünkü bizim için sizlerle buluşmak enerjimizin kaynağı, sizlerle halleşmek aklımızın, gönlümüzün membası" dedi.

Yağmura rağmen meydanı dolduran vatandaşlara teşekkür eden Davutoğlu, alandakilere, "Bu kutlu yürüyüşün hedefe ulaşması için AK Parti'yi desteklemeye, bize tuzak kuranlara hesap sormaya var mısınız?" diye sordu.

Alandakiler de Davutoğlu,'na "Evet" yanıtını verdi.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Çankırı Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement