Akçay Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika
Yerel

Akçay Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci

Edremit'e bağlı Akçay Belde Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasındaki toplu iş görüşmesi anlaşmayla sona erdi.

16.01.2012 18:00

Edremit'e bağlı Akçay Belde Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasındaki toplu iş görüşmesi anlaşmayla sona erdi.

Belediyede memur statüsünde çalışan 18 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesinin imza töreni Akçay Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Toplu iş sözleşmesini, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Başkan Yardımcısı Sadi Öz ile iş yeri temsilcisi Hüseyin Taban, sendika adına da Tüm Bel-Sen Balıkesir Şube Başkanı İsmail Avcu, Şube Hukuk ve Sözleşme Sekreteri Fatih Tan ile Örgütlenme Sekreteri Engin Kesin imzaladı.

Başkan Cahit İnceoğlu, sözleşmenin 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olacağını ve 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceğini ifade ederek, belediyenin imkanları ölçüsünde en iyi sözleşmeye imza attıklarını söyledi.

Belediye olarak memurlara yönelik ilk toplu sözleşmeyi imzaladıklarını dile getiren İnceoğlu, şunları söyledi:

"Belediyenin mali imkanları çerçevesinde koşullarımızı zorlayarak en iyisini emekçilerimize yansıtmaya çalıştık. Sosyal hakların yanı sıra aylıklarda 200 lira artış olacak. Memurlarımız ayrıca, bayram ikramiyeleri, yemek, evlenme, doğum, ölüm, öğrenim, yakacak, yıllık izin yardımları gibi kalemlerde de haklarını alacaklar. Bundan sonra hep birlikte koşullarımız iyileştikçe daha iyi çalışacağız, daha iyi çalıştıkça koşulları da iyileştireceğiz."

Tüm Bel-Sen Balıkesir Şubesi Başkanı İsmail Avcu da, Akçay Belediyesi ile yürüttükleri görüşmelerin kısa sürede sonuçlandığını belirterek, "Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'na teşekkür ederiz. Balıkesir'de 18 ilçenin 17'sinde Tüm Bel-Sen olarak toplu iş sözleşmelerimiz yaptık. Bunun yanında Akçay Belediyesi'nde de ilk toplu sözleşmeye imza koyduk. Başkanımız emekçilerimizin emeğinin hakkını verdi. Toplu sözleşmemiz, çalışanlarımıza hayırlı olsun" dedi

(EME-DAT-HRN- - BALIKESİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akçay Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement