Akdeniz Belediyesi'nden Tarıma Destek - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyesi'nden Tarıma Destek

Akdeniz Belediyesi\'nden Tarıma Destek

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, çiftçilere eğitim vermeyi amaçlayan TAR-GEL Projesi kapsamında, Akdeniz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne 7 farklı hizmet binasında birer oda tahsis etti.

15.02.2012 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, çiftçilere eğitim vermeyi amaçlayan TAR-GEL Projesi kapsamında, Akdeniz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne 7 farklı hizmet binasında birer oda tahsis etti.

Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk ile Akdeniz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Akbaş arasında bir protokol imzalandı. Protokolle, Akdeniz Belediyesi'ne ait Kazanlı, Karacailyas, Dikilitaş, Yenitaşkent, Adanalıoğlu, Huzurkent ve Bağcılar'da bulunan 7 ayrı hizmet binasının 7 odası, Tarımsal Yayımı Geliştirme (TAR-GEL) Projesi kapsamında bölge üreticilerine hizmet verecek olan ziraat mühendisi ve veteriner hekimlerin kullanımı için Akdeniz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak tahsis edildi. Protokol, söz konusu proje uygulandığı sürece geçerli kalacak.

Protokolü imzalamasının ardından açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Türk, İlçe Tarım Müdürlüğü'nün, çiftçilere ve sera üreticilerine yerinde hizmet verebilmek için belediyeden yer istediğini söyledi. Türk, "Bizler de hizmeti bölgemiz üreticilerinin ayağına götürecek projeyi destekledik. Müdürlüğümüze tahsis edilen binalara yerleşecek olan ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler, üreticilere eğitim çalışmaları ve danışmanlık hizmeti sunacak. Çiftçiler, seracılar şu anda perişan. Bilinçsizce ve eski teknolojiyle üretim yapılması da ayrı bir sorun. Bizim de amacımız çiftçilerimize kaliteli hizmet vermek ve sorunlarına çözüm üretecek projeleri desteklemektir" dedi.

Akdeniz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Akbaş da müdürlüğe tahsis edilen ofisler için Başkan Türk'e teşekkür etti. Akdeniz ilçesinde tarımsal faaliyetlerin yapıldığı 8 köy ve 32 mahalle bulunduğunu ifade eden Akbaş, "Akdeniz, Mersin merkez ilçeleri içerisinde tarımın en yoğun olarak yapıldığı ilçemiz. Eski beldeler ve yeni mahallelerde birer ziraat mühendisi veya veteriner hekim için ofis açmayı düşündük. Bununla ilgili talebimizi de Akdeniz Belediyesi'ne ilettik. Başkanımız bize yardımcı oldu" diye konuştu.

Akdeniz Belediyesi daha önce de tarihi bir Mersin Evi'ni 10 yıllığına ve ücretsiz olarak Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na tahsis etmiş, üreticiler için anlamlı bir protokole daha imza atarak, belediyenin Kazanlı hizmet binasının üst katını, 3 yıllığına ve bedelsiz olarak Akdeniz Örtü Altı Sebze Üreticileri Birliği'nin kullanımına vermişti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyesi'nden Tarıma Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement