Anaokulu Değil Hastane... - Son Dakika
Yerel

Anaokulu Değil Hastane...

Zekeriya Türkel - Kütahya'nın Simav ilçesinde, hastanenin Çocuk Servisi, hasta çocuklara psikolojik destek sağlanması amacıyla duvarlara Pepee, Caillou, Tweety, Pembe Panter, Keloğlan, Nasreddin Hoca gibi çizgi film karakterlerinin resimleri...

06.03.2013 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zekeriya Türkel - Kütahya'nın Simav ilçesinde, hastanenin Çocuk Servisi, hasta çocuklara psikolojik destek sağlanması amacıyla duvarlara Pepee, Caillou, Tweety, Pembe Panter, Keloğlan, Nasreddin Hoca gibi çizgi film karakterlerinin resimleri çizilip oyuncaklar dağıtılarak, adeta anaokuluna dönüştürüldü.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği'nin, sağlık kuruluşlarından hizmet alan hastaların morallerinin yükseltilmesi amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Simav'da bazı düzenlemeler yapıldı.

Doç. Dr. İsmail Karakuyu Simav Devlet Hastanesi'nde oluşturulan Moral Terapistleri Grubu, diyaliz cihazına bağlananlar ile çocuklara yönelik etkinlikler hazırladı.

Geçen ay diyaliz hastalarına Türk Halk Müziği konseri verilmesi ve bir hastanın doğum gününün kutlanmasını organize eden grup, hasta çocuklara yönelik palyaço gösterisi ve çeşitli oyun etkinlikleri gerçekleştirdi.

Grup, Çocuk Servisi'nde oluşturulacak Oyun Odası için "Bir Oyuncak Bin Tebessüm" kampanyası başlattı. Halen devam eden kampanyaya çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşlar tarafından oyuncaklar bağışlanıyor.

Serviste yatan çocukların, kendilerini anaokulunda gibi hissetmesini sağlamaya çalışan grup, son olarak servisin duvarlarına resimler çizdirdi.

Duvarlarda Pepee, Caillou, Tweety, Pembe Panter, Keloğlan, Nasreddin Hoca gibi karakterlerin resimlerini gören ve kendilerine dağıtılan oyuncaklarla zaman geçiren çocuklar, kısa süreliğine de olsa hastalıklarını unutuyor.

-Ağlamayı bırakıp resimleri inceliyorlar-

Moral Terapistleri Grubu'nun sorumlusu Mehmet Ali Kiraz, AA muhabirine, Çocuk Servisi için planladıkları çalışmaların, Türkiye'deki hastaneler arasında ilk kez Simav'da hayata geçirildiğini söyledi.

Daha önce hastanede yatan çocukları, oyuncak vererek biraz da olsa gülümsetebildiklerini belirten Kiraz, şöyle konuştu:

"Şimdi ise hastanede yatan çocukların, kendilerini hastanede değil sevdikleri çizgi film kahramanlarıyla bir arada olduklarını hissetmesini hedefledik. Bu amaçla Çocuk Servisi'mizin duvarlarını çizgi film karakterlerinin resimleriyle süsledik. Bir anaokulu ortamı oluşturarak, çocukların mutlu olmasını sağlayıp tedavilerinde olumlu sonuçlar elde etmeyi umuyoruz."

Hasta yakını Mustafa Ünal da uygulamadan dolayı hastane yönetimi ve Moral Terapistleri Grubu'na teşekkür etti.

Serviste çocuklar için güzel bir ortam oluşturulduğunu dile getiren Ünal,

"Çocuklar, hastanede olduklarını unutup, kendilerini çizgi film izlerken veya bir bahçedeymiş gibi hissediyor" dedi.

Çocuğu serviste yatan Nurdan Özyurt ise çocuklar ağladığında koridora çıkardıklarını ve çizgi film karakterlerinin resimlerini görünce ağlamalarının kesildiğini ifade etti.

Yayıncı: Mürsel Çetin - KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Anaokulu Değil Hastane... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement