Anıtkaya şehitleri törenle anıldı - Son Dakika
Yerel

Anıtkaya şehitleri törenle anıldı

Anıtkaya şehitleri törenle anıldıAFYONKARAHİSAR - Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren Büyük Taarruz 'un 97. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Anıtkaya köyünde Büyük Taarruz'un 28 Ağustos 1922 günkü muharebelerinde şehit düşen kahraman askerlerimiz için anma töreni düzenlendi.

28.08.2019 17:05  Güncelleme: 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anıtkaya şehitleri törenle anıldı

AFYONKARAHİSAR - Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren Büyük Taarruz 'un 97. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Anıtkaya köyünde Büyük Taarruz'un 28 Ağustos 1922 günkü muharebelerinde şehit düşen kahraman askerlerimiz için anma töreni düzenlendi.

Törene Vali Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra Demokrat Parti Genel Başkanı ve Milletvekili Gültekin Uysal, Milletvekili Ali Özkaya, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Zafer Haftası kutlamaları için ilimize gelen misafir generaller, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Mustafa Tutulmaz'ın tören alanındaki vatandaşları selamlayarak Zafer Bayramlarını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİN ANISINA DİKİLMİŞTİR

Törende Binbaşı Ahmet Barış Ülke tarafından Anıtkaya Şehitliği ve Şehitleri hakkında bilgiler verildi. Barış: "İkinci Süvari Tümeni'nin 13'üncü süvari alayı Anıtkaya yoluna geldiğinde yürüyüş halindeki Yunan Ordusuna bağlı bazı birlikler ile yedek subay eğitim merkezi öğrencilerine baskın şeklinde taarruz etmiştir. Baskın sonucunda neye uğradığını şaşıran Yunanlılar 100 ölü bırakarak dağıldılar. Bu saldırıda 5'i subay olmak üzere 30 esir alınmıştır. Düşman araçları tahrip dilmiştir. Yunan Kuvvetleri'ne yardım etmek için Yenici'de bulunan 9. Yunan Tümeni bir toplu desteği arkasına alarak 13. Süvari Alayına karşı taarruz başlatmıştır. Bu bölgede yapılan şiddetli muharebeler neticesinde 13. Süvari Alayı Yunan Kuvvetlerine ağır kayıplar verdirmiştir. 13. Süvari Alayı'ndan 17 Subay ve 176 er şehit olmuş 2 subay 32 er yaralanmıştır. Şehitler arasında 13. Süvari Alay Komutanı Binbaşı Galip de vardır. 13. Süvari Alayı bu taarruz sonucunda Yunan birliklerine zaman kaybettirmiş, büyük taarruza katılacak Türk birliklerine zaman kazandırmıştır. Bu anıt kendilerine Türk milletini sonsuza kadar yaşatma görevi verilen kahraman şehitlerimizin anısına dikilmiştir" dedi.

BİRBİRİMİZE KENETLENMELİYİZ

Anıtkaya Köy Muhtarı Metiner Edis ise, birlik beraberlik mesajı vererek şunları söyledi;

"97 yıl önce olduğu gibi kenetleneceğiz. Daha fazla üreteceğiz, daha fazla çalışacağız ve bu savaşı kazanacağız. Üretmeyen ülkelerin ayakta kalabilmesi mümkün değil. Şunu çok iyi biliyoruz. Bizlerin kapısını çalacak bir başka Türkiye daha yok. Hainlere karşı yaralarımızı sarmalı birbirimize karşı her zamankinden daha fazla sarılmalıyız. Bir olmalıyız, iri olmalıyız, diri olmalıyız en önemlisi millet olduğumuzu unutmamalıyız."

Konuşmaların ardından Eğret zeybek ekibinin gösterisi beğeniyle izlendi. Askeri bando takımı eşliğinde kara, deniz ve hava askeri birlikler ile Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı'nın Atlı Jandarma Birliklerinin katılımı ile tören geçişi yapıldı. Anıtkaya'da gerçekleştirilen tören Vali Tutulmaz ve beraberindekiler tarafından Şehitliğin gezilmesi ve dua edilmesinin ardından sona erdi.

Anıtkaya şehitleri törenle anıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Anıtkaya şehitleri törenle anıldı - Son Dakika

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement