Ankara'nın Yeni Parkları - Son Dakika
Yerel

Ankara'nın Yeni Parkları

Ankara Büyükşehir Belediyesince geçen sene 10 park ile 6 koşu yolu hizmete açıldı.

04.01.2012 11:41

Ankara Büyükşehir Belediyesince geçen sene 10 park ile 6 koşu yolu hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kentte vatandaşların nefes alabileceği, yeşil alanlarda spor yapabileceği, piknik yapıp çocuklarıyla keyifli vakit geçirebileceği alanların sayısının giderek artığı bildirildi.

Açıklamada Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül'ün şu görüşlerine de yer verildi:

"Metropollerde yaşayan insanların büyük ihtiyaç duyduğu yeşil alanlar ve parklar konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi diğer illere örnek olabilecek çalışmalar gerçekleştirdi. Geçen yıl mevcutlarına ilaveten Altındağ, Mamak, Çankaya, Etimesgut, Yenimahalle, Beypazarı ve Çamlıdere ilçelerinde yeni parklar hizmete açıldı. Çankaya'da yaklaşık 12 bin metrekarelik Kırkkonaklar Parkı, Etimesgut'ta 28 bin 500 metrekarelik 19 Mayıs Caddesi Emre Parkı, yine Etimesgut'ta 26 bin metrekarelik Ayaş Yolu Şeker Parkı, Beypazarı'nda 25 bin Beypazarı Kent Parkı, Çayyolu'nda 12 bin metrekarelik Ceren Parkı, İstanbul yolunda 18 bin metrekarelik TOKİ Parkı çocuk oyun bölümleri, kondisyon ve spor alanlarının yanı sıra koşu yolları ile donatıldı."

Parkların yürüyüş yolları, kondisyon aletleri, kamelyaları ve banklarıyla bölge sakinlerinin büyük bir ihtiyacını karşıladığı da vurgulandı.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ankara'nın Yeni Parkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement