Antalya Barosu Başkanlığı Seçimleri - Son Dakika
Yerel

Antalya Barosu Başkanlığı Seçimleri

Antalya Barosu Başkanlığı Seçimleri

Antalya Baro Başkanlığı'na seçilen Alper Tunga Bacanlı, "Yanlış yapana (Yanlış yaptın), doğru yapana (Doğru yaptın) diyeceğiz."

05.11.2012 12:22

Antalya Baro Başkanlığı'na seçilen Alper Tunga Bacanlı, "Yanlış yapana (Yanlış yaptın), doğru yapana (Doğru yaptın) diyeceğiz. Antalya Barosu nerede bir hukuksuzluk varsa onun karşısında olacaktır" dedi.

Bacanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört ay önce adaylığını ilan ettiğini son derece centilmen 4 adayla yarıştığını kaydetti. Genel kurulda görevin kendilerine verildiğini belirten Bacanlı, Antalya Barosu Başkanlığı'nı

"Ateşten gömlek" diye nitelendirdi.

Mesleğin önemli sorunları olduğuna işaret eden Alper Tunga Bacanlı, baro üyelerinin ciddi ekonomik ve mesleki sorunlarla mücadele ettiğini kaydetti. Sorunların çözümünde azim ve kararlılıkla hareket edeceklerine değinen Bacanlı, şöyle konuştu:

"Antalya Barosu tüm meslektaşlarımızın yanında olacak. Bu süreçte mesleğe ve meslektaşlarımıza hizmet etmek için aday olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Elini, yüreğini taşın altına koyan arkadaşlarla da bundan sonra yolumuza devam edeceğiz. Biz baro olarak referansımızı haktan, hukuktan ve adaletten alacağız. Her konuda söyleyeceğimiz şeyler olacak. Yanlış yapana

(Yanlış yaptın), doğru yapana (Doğru yaptın) diyeceğiz. Antalya Barosu nerede bir hukuksuzluk varsa onun karşısında olacaktır."

-Yönetim kurulu belli oldu-

Genel kurulda 2 bin 149 baro üyesi sandığa gitti. Seçimde Alper Tunga Bacanlı 741, Hasan Uğur 649, Zafer Köken 512, Mustafa Murat Bilgin 178 ve Yusuf Aslan 61 oy aldı.

Alper Tunga Bacanlı başkanlığındaki Antalya Barosu'nun yeni yönetim kuruluna ise Soner Ustaoğlu 925, Polat Balkan 830, Sedat Alp 802, Sülayman Akıncı 793, Sadettin Şahin 791, Levent Geçerler 670, Tuncay Koç 659, Burak Can 654, Mutlu Özkaya 643 ve Güler Yılmaz Birol 638 oy alarak seçildi.

Ömer Kök, Fatih Olcay, Mutlu Seyhan, Serap Demircan ve Baki Topcu disiplin kurulu üyeliğine, Şeyma Yıldız, Mücella Korkmaz ve Osman Yalçıner denetleme kurulu üyeliğine getirildi.

Ayıca Cengizhan Gököz, Mehmet Zeki Durmaz, Fatma Birsen Şakrak, Abit Küçükarslan, Cavit Arı, Gülcihan Türe, Makbule Tanış, Mustafa Taşbaş, Dilek Zeybekoğlu, Feridun Çıtak da Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegesi olmaya hak kazandı.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Güç Gönel - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Barosu Başkanlığı Seçimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement