Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.KUMLUCA Belediyesi'nin kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediği 'Ayın Söyleşisi'ne bu ay konuşmacı olarak gazeteci- yazar Mehmet Şevket Eygi katıldı.

22.12.2012 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: AVM Müdürü Elmas Yazgan'ın merkez içerisinde ve çam ağacı önünde görüntüleri

===

Kültürel mirasımıza sahip çıkalım

KUMLUCA Belediyesi'nin kültürel etkinlikler kapsamında düzenlediği 'Ayın Söyleşisi'ne bu ay konuşmacı olarak gazeteci- yazar Mehmet Şevket Eygi katıldı. Belediye Toplantı Salonu'ndaki etkinliğe Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

'Osmanlı'da Şehir ve Kültür Hayatı' konulu söyleşide konuşan Eygi, konuşmasının ilk bölümünde İstanbul'daki eski hayat tarzı ile günümüzde yaşanan İstanbul yaşantısını karşılaştırarak anlattı. Osmanlı kültürü denildiğinde ilk akla gelen kentin İstanbul olduğunu anımsatan Eygi, eski kültürümüzün yaşatılması için genç nesillere önemli görevler düştüğünü söyledi.

Eski kültürü yaşatmak için mutlaka yeni nesilin dedelerinin bıraktığı eserleri okuması gerektiğine vurgu yapan Eygi, bu eserlerin anlaşılabilmesi için de gençlerin Osmanlıca öğrenmesi gerektiğini söyledi. Salondakilere çocuklarını Osmanlıca kursuna göndermeleri tavsiyesinde bulunan Eygi, her öğrencinin de kütüphanesi oluşturarak kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Osmanlı'da Şehir ve Kültür Hayatından çeşitli kesitler verdiği konferansın sonunda gazeteci yazar Mehmet Şevket Eygi'ye Kumluca Kaymakamı Salih Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından plaket ve çeşitli hediyeler takdim edilmesiyle program sona erdi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Programdan foto

===

Isparta duble yol için yürüyecek

ISPARTA'yı Antalya'ya bağlayan Dereboğazı yolunun 2013 duble yol programına alınmaması üzerine bugün (pazar) günü siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları kentte eylem yapacak. Eyleme, destek veren CHP İl Teşkilatı ise Dereboğazı yolunda ellerinde kazma- kürekle yürüyerek destek verecek. CHP Isparta İl Teşkilatı'nın düzenlediği dayanışma gecesine katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da eyleme destek verdiğini açıkladı.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol

CHP Isparta İl Örgütü'nün Isparta Otel'de düzenlediği gecede gazetecilerin soruları üzerine açıklama yapan Başkan Akaydın, Isparta-Antalya Dereboğazı yolunun öncelikli yatırım programına alınması gerektiğini söyledi. Isparta- Antalya bağlantı yolunun duble yol olmasının önemli olduğunu anlatan Başkan Akaydın, iki kent arasındaki yerli turizm hareketinin artacağını söyledi.

Devletin olanakları varsa bu yolu yapmasını arzu ettiklerini kaydeden Akaydın, Kent Konseyi öncülüğünde bugün yapılacak eylem için de "Bu eylem hayırlı olsun. Eylemleri severiz, alkışlarız. Ispartalılara her zaman destek olurum. Isparta kardeş kentimiz bizim. 30 sene önce burada askerlik yaptım. Isparta ile özel bağlarım var" dedi. Geceye katılan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise "İktidar bu yolu programa almalı. Ağlasun hattı da yapılsın ancak öncelik Dereboğazı yolu olmalı" dedi.

SESİMİZİ DUYURMALIYIZ

Isparta Kent Konseyi Başkanı Mahmut Bülbül ise bugün yapılacak eyleme vatandaşların katılması için çağrıda bulundu. Başkan Bülbül, "Kazma- küreksiz yol açılmaz. Kazma kürekler de alınır. Yolu açmaya başladığımızı Başbakana, Ulaştırma Bakanı'na duyurmak istiyoruz. Kesinlikle siyasi bir eylem değil. Sadece Türk bayrağı olacak. Siyasi slogan olmayacak. Tek sloganımız var. 'Her şey Isparta için el ele'" dedi.

Antalya'nın Serik İlçesi'nde Kamyoncular Derneği'nin eylem yaparak kendilerine destek vereceğini aktaran Başkan Bülbül, " Türkiye'de 76 il birbirine duble yol ile bağlı. Isparta ise adeta seçilmiş gibi duble yol yatırımından mahrum. Eğer sesimizi çıkarmazsak daha çok bekleriz. Sadece Dereboğazı değil, Konya- Isparta yolu, Burdur- Gelincik yolunun da duble yol programına alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Başkan Akaydın ve Başkan Günaydın

---KUTU---

ISPARTA DEREBOĞAZI İÇİN TEK YÜREK

Kent Konseyi'nin önderliğinde pazar günü saat 13.00'de yapılacak eylem, Isparta- Antalya Karayolu Sav Beldesi çıkışında yapılacak. Eyleme katılmak isteyenler için saat 12.00'de Isparta Müftülüğü önünden ücretsiz servis kaldırılacak. Saat 13: 00'de duble yolun bittiği Sav Beldesi çıkışında toplanılacak olan eylemciler, burada duble yol için ilk kazmayı vuracak. Eyleme Isparta milletvekilleri Ali Haydar Öner ve Nevzat Korkmaz, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da katılması bekleniyor. Eyleme katılacaklar daha ellerinde kazma-kürekle yürüyecek. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement