Antalya'nın Stadyum Sorunu - Son Dakika
Yerel

Antalya'nın Stadyum Sorunu

"Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, 2012 senesinde bu stadyumun artık temelinin kendi bakanlığı döneminde atılacağını, Antalyalılara benim vasıtamla müjdeledi.

03.01.2012 12:48

AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel,

"Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, 2012 senesinde bu stadyumun artık temelinin kendi bakanlığı döneminde atılacağını, Antalyalılara benim vasıtamla müjdeledi. Tabi böyle bir stadyumun yapılması en az iki sene sürer" dedi.

Menderes Türel, yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'nın 30 bin kişilik stadyuma kavuşması için iki, üç senelik zaman dilimine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi. 30 ya da 32 bin kişilik stadyumun, 2012 senesinde temelini atmak istediklerini belirten Türel, açıklamasında, "Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç, 2012 senesinde bu stadyumun artık temelinin kendi bakanlığı döneminde atılacağını, Antalyalılara benim vasıtamla müjdeledi" ifadesini kullandı.

Türel, Antalya'nın yeni stadyumuna kavuşması sırasında geçmişte yaşanan problemlerin yaşanmamasını da diledi. Antalyalıların geçmişte yaşanan tecrübelerden faydalanmasını isteyen Menderes Türel, açıklamasında şunları kaydetti:

"Artık bundan sonra tesisin yapımına hem sivil toplum örgütleri hem hemşehrilerimiz katkı koyarlar. Bazı mecralarda 'Oraya mı yapılacak, buraya mı yapılacak' meselesi tartışılıyor. Varsa alternatif, tabi bunların hepsi değerlendirilmeli. Bunların hepsini uluslararası alanda deneyim kazanmış, Türkiye'de bu işi en iyi bilen bir uzmana da incelettirdik. Bu uzmanın da görüşleri çerçevesinde, Antalya'da tüm bu meselenin aktörlerini bir masa etrafında topladığımızda, yüzde 70 civarında bu tesisin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Akaydın da dahil, hatta Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen de dahil olmak üzere Yüzüncü Yıl'da yapılması yönünde ağırlıklı bir fikir ortaya çıktı. Ben o görüşmeleri bir rapor haline getirdim ve sayın Bakanımıza takdim ettim. Bundan sonrasına artık bakanlığımız karar verecek."

Menderes Türel, Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın Yüzüncü Yıl projesinin iptali sonrasında belediyenin bedel ödeyeceğine ilişkin sözlerine de şu yanıtı verdi:

"O da çok ilginç. Hem sözleşmeyi kendisi feshediyor, ondan sonra da bana sitemde bulunacakmış. Niçin sitemde bulunacağını da anlamakta zorluk çektim. Çünkü, sözleşmeyi bir hiç uğruna ben feshetmedim. Kendisi feshetti. Şimdi devlet sizin paranızla bütün bu yapılanlara karşılık bir bedel ödeyecek. O bedelin sorumlusu sözleşmeyi feshedenlerdir. Bir taraftan ekonomik yük alıyorsun, bir taraftan en önemlisi bence, memleketi bir tesisten mahrum bırakıyorsun."

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'nın Stadyum Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement