Aşık Veysel'in Ölümünün 41. Yılı - Son Dakika
Yerel

Aşık Veysel'in Ölümünün 41. Yılı

Aşık Veysel\'in Ölümünün 41. Yılı

Sivas Belediye Başkanı Ürgüp: "Aşık Veysel, hayatı, sözleri ve mesajlarıyla Türk İslam medeniyetinin ve halk kültürünün son yüzyıldaki en mütevazi ve en samimi sembol isimlerinden biri olmuştur"

20.03.2014 18:46

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun vefatının 41. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Ürgüp, mesajında, Aşık Veysel'in gönlünden süzülüp sazının telinden dünyaya yayılan mesajlarının bir irfan dünyasını yansıttığını belirterek, "O, bir Anadolu çınarı. Türk milletinin kadim geleneğinin en güçlü temsilcisi" ifadesini kullandı.

Sivas'tan birçok halk ozanı, gönül ereni çıktığını belirten Ürgüp, şunları kaydetti:

"Ama Aşık Veysel Şatıroğlu'nun gönüllerdeki makamı bambaşkadır. Sivas'tan doğan bu irfan güneşi, dünyanın bütün vicdanlı insanlarının gönlünü ısıtmıştır. Aşık Veysel, hayatı, sözleri ve mesajlarıyla Türk-İslam medeniyetinin ve halk kültürünün son yüzyıldaki en mütevazi ve en samimi sembol isimlerinden biri olmuştur."

Aşık Veysel'in kimseye darılıp gücenmediğini, kimseyi üzmediğini vurgulayan Ürgüp, mesajında, "Hesabı, kendi nefsiyleydi. Onun gözleri, yalan dünyaya kapalıydı. O, gönül gözüyle gerçek alemden ilham alıp hakikatli sözleriyle yalan dünyanın avarelerine nasihat ederdi. Allah rahmet etsin. Mekanı cennet, ruhu şad olsun. Başta hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimizin tekrar başı sağ olsun. Yeni nesillerin onun sözünden, özünden, yolundan, hakikatinden alacağı çok dersler var" ifadelerine yer verdi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aşık Veysel'in Ölümünün 41. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement