Atatürk Devlet Hastanesi'nde Yılın İlk Organ Bağışı - Son Dakika
Yerel

Atatürk Devlet Hastanesi'nde Yılın İlk Organ Bağışı

Atatürk Devlet Hastanesi\'nde Yılın İlk Organ Bağışı

Aydın'ın Söke ilçesine ziyaret için gelen ve beyin kanamsı sonucu hayatını kaybeden şahsın bağışlanan karaciğeri İzmir'de organ bekleyen bir hastaya umut oldu.

09.01.2012 10:42

Aydın'ın Söke ilçesine ziyaret için gelen ve beyin kanamsı sonucu hayatını kaybeden şahsın bağışlanan karaciğeri İzmir'de organ bekleyen bir hastaya umut oldu.

Kırıkkale'de yaşayan ve geçtiğimiz yıllarda eşi kaybeden Ali Erkoç (77), polis memuru olarak görev yapan oğlunu ziyaret etmek için Söke'ye geldi. Geçtiğimiz Cuma günü aniden rahatsızlanan Erkoç, ambulansla Söke Fehime Kocagöz Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan muayenesinde beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Erkoç'un daha donanımlı bir hastaneye kaldırılması kararlaştırılınca Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'yle görüşmeler yapıldı. Atatürk Devlet Hastanesi'nde gerekli ortamın hazırlanmasının ardından Erkoç, ambulansla Aydın'a sevk edildi.

Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Erkoç'un yapılan tüm müdahalelere rağmen dün akşam saat 19.00 sıralarında beyin ölümünün gerçekleştiği tespit edildi. Atatürk Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü ve Başhekim Yardımcısı Dr. Recep Baltacı ile Hemşire Sezen Sözer, Ali Erkoç'un ailesiyle organ bağışında bulunmaları konusunda görüşmelerde bulundu. Erkoç'un ailesi ilk başta organ bağışını kabul etmezken, sabah saatlerinde organ bağışında bulunmak için hastane yönetimine başvurdu. Ailenin böbrek ve karaciğer bağışlamak istediklerini ifade etmesi üzerine Organ Bağışı İzmir Bölge Koordinatörlüğü'yle görüşmelere başlandı. Yapılan görüşmeler sonucu Erkoç'un bağışlanan karaciğerinin İzmir Kent Hastanesi'nde uzun süredir bağış bekleyen bir hastaya nakledilmesi kararlaştırıldı. İzmir'de gelen ekipler tarafından alınan Erkoç'un karaciğeri hastaya nakledildi.

Aydın-İzmir arasında yaşanan organ bağışı trafiğini anlatan Atatürk Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü ve Başhekim Yardımcısı Dr. Recep Baltacı, "Hastamızı tüm müdahalelere rağmen kurtarmadık. Aileyle organ bağışı konusunda görüştük. Başta kabul etmediler ancak sonra gelip kendileri müracaat etti. Aile böbrekler ve karaciğeri bağışlamak istedi. Ancak hastamız 60 yaşından büyük olduğu için böbrekleri alınmadı. Başarılı bir şekilde karaciğer naklini gerçekleştirerek bir hastayı sağlığına kavuşturduk. Organ bağışında bulunan Erkoç ailesini duyarlı davranışları nedeniyle kutluyorum. Organ bağışının hayat kurtardığı bilinciyle bağışların artması için bizlerde elimizden gelen çabayı harcıyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk Devlet Hastanesi'nde Yılın İlk Organ Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement