Atatürk Fethiye'de de Saygıyla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Atatürk Fethiye'de de Saygıyla Anıldı

Atatürk Fethiye\'de de Saygıyla Anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 74.yıl dönümü nedeniyle Fethiye'de de törenlerle anıldı.

10.11.2012 14:08

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü nedeniyle Fethiye'de de törenlerle anıldı.

Fethiye'deki anma töreni saat 09.00'da Fethiye Beşkaza Meydanı'nda yapıldı. Saat 08.45'te Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Askerlik şubesi başkanı Personel Binbaşı Cem Öztürk, Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın Atatürk Anıtı'na çelenkleri sunmasıyla başladı. Ardından Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri ile bazı dernekler Atatürk Anıtı'na çelenklerini sundular.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 74. yıl dönümünde saat 09.05'te Fethiye'de de iki dakika boyunca sirenler çaldı. Resmi kurum, kuruluşlar ve okullarda bayraklar yarıya indirildi. Araçlar bu sırada yollarda durarak, klaksonlarını çalmayı sürdürdü.

Daha sonra Fethiye Belediye Bandosu eşliğinde Fethiye Fatih Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Emine Cengiz yönetiminde İstiklal Marşımız söylendi. Törenin sona ermesiyle birlikte çok sayıda vatandaş ellerindeki çiçekleri Atatürk anıtına bıraktılar.

RESİM VE ATATÜRK KİTAPLARI SERGİSİNİ KAYMAKAM EKREM ÇALIK AÇTI

Fethiye Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk'ü Anma Töreni'nin ardından Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'na geçilerek, FETAV Eğitim ve Kültür Komisyonu tarafından düzenlenen Atatürk Kitapları ve Atatürk Fotoğrafları Sergisi FKM Sergi Salonu'nda açıldı. Açılışa Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Askerlik şubesi başkanı Personel Binbaşı Cem Öztürk, Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz ve çok sayıda yetkili katıldı. Kaymakam Ekrem Çalık Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz bir deha olduğunu söyledi.

ÇILGIN TÜRKLER OROTORYOSU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 74. yıl dönümü nedeniyle Fethiye Anadolu Lisesi Müdürlüğü'nün hazırladığı anma programı ilgiyle izlendi. Okul Müdürü Faruk Kaya, Edebiyat Öğretmeni Uğurcan Küçükalanın günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarının ardından öğrenciler "Şu Çılgın Türkler" adlı oratoryosu oldukça başarılı şekilde sahnelediler. Buradaki programı Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Askerlik şubesi başkanı Personel Binbaşı Cem Öztürk, Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz, Muğla eski Milletvekilleri Sami Gökmen, Ali Cumhur Yaka, daire amirleri, siyasi partililerin başkan ve üyeleri ile çok sayıda öğrencide izledi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk Fethiye'de de Saygıyla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement