Atso'da Elektronik Tebligat Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Atso'da Elektronik Tebligat Toplantısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO), 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe sokulması planlanan olan elektronik tebligat (e-tebligat) uygulamasına ilişkin bilgilendirme toplantı düzenlendi.

10.12.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO), 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe sokulması planlanan olan elektronik tebligat (e-tebligat) uygulamasına ilişkin bilgilendirme toplantı düzenlendi.

ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve Vergi Dairesi Başkan Vekili Halil Akça'nın da katıldığı toplantıda konuşan ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, gelişen teknoloji ile eski yöntemlerin rafa kaldırılmaya başlandığını belirtti. İssi, "Artık eski, ağır ve zahmetli süreçler, teknolojinin de kullanımı ile kısa zaman dilimlerinde tamamlanabiliyor ve dijital çağ hizmet kalitesini artırmak üzere etkin şekilde kullanılıyor" dedi.

Gelir İdaresi Başkanılğı'nın hizmet kalitesini ve verimliliğini arttırma sürecinde önemli bir çalışmaya imza attığına dikkati çeken İssi, uygulamanın 1 Ocak 2016'da başlayacağını hatırlattı. Bugüne kadar fiziki ortamda haftalarca süren tebligat işleminin bundan sonra elektronik tebligat sistemi ile saniyeler içinde gerçekleşeceğinin altını çizen İssi, uygulamaya geçişe çok kısa bir süre kalmasına rağmen yeterince kavranamadığını belirtti.

Vergi sistemine ilişkin reform çalışmalarının hızlanması gerektiğini anlatan İssi, şöyle konuştu:

"ATSO olarak ülkemizin eğitimden sağlığa, hukuk sisteminden sanayi stratejisine kadar birçok alanda yapısal reform ihtiyacında olduğunu her fırsatta dile getiriyoruz. Reformların uygulamaya geçirilmesi gereken alanlardan biri de vergi sistemimizdir. Türkiye, Avrupa Birliği ülkeleri arasında en yüksek dolaylı vergiyi ödeyen ülkedir. Avrupa'da toplam vergi gelirleri içerisinde yüzde 30'lar düzeyinde olan dolaylı vergi oranı, Türkiye'de yüzde 70'lere yakın seyrediyor. Dolaylı vergi oranının yüksek olması çok kazanandan da az kazanandan da aynı vergiyi almak anlamını taşıyor. Bu az kazanan ile çok kazanan arasındaki gelir farkının artmasına neden olan bir sistemdir."

İssi'nin konuşmasının ardından e-tebligat uygulamasına ilişkin katılımcılara sunum yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atso'da Elektronik Tebligat Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement