Av Hayvanlarının Korunması - Son Dakika
Yerel

Av Hayvanlarının Korunması

Av Hayvanlarının Korunması

Ardahan Avcılar Derneği Başkanı Ali Sultan Özyay, "Türkiye’ de olduğu gibi Ardahan’da da etkili olan kar yağışıyla birlikte yaban Hayvanları’nın aç kalmamaları için bir şeyler yapmalıyız." dedi.

19.12.2013 08:44

Ardahan Avcılar Derneği Başkanı Ali Sultan Özyay, " Türkiye' de olduğu gibi Ardahan'da da etkili olan kar yağışıyla birlikte yaban Hayvanları'nın aç kalmamaları için bir şeyler yapmalıyız." dedi.

Kışın av hayvanlarının kar ve soğuklardan dolayı aç kaldıklarını, bu nedenle bazılarının Şehir merkezine, yol kenarlarına ve köylere kadar indiğini söyleyen Özyay, "Bazı acımasız ve merhametsiz insanlar, bu hayvanlara insanlık dışı muamele ediyor. Bazıları da köpeklerle fiziki olarak saldırıyor. Bunların hiçbiri doğru ve vicdanı bir davranış değil. Bu şekilde müdahale edenler insanlıktan nasibini almamıştır. Bu davranışı dinimizde yasaklanmıştır. Hayvanlara karşı merhametli olmak zorundayız. Avcıların da bu dönemde duyarlı olması gerekiyor. Avcıların, avlanması gerektiğini biliyoruz ancak katliam yapmaması gerekmektedir. Bunu bir vicdanı sorumluluk olarak görmeliyiz. Çünkü bu hayvanlar bize her zaman lazım. İnsanlık için vardırlar. Bu hayvanlar memleketimizin en değerli varlıklarından biridir. Şoförler de özellikle ormanlık bölgelerden geçerken daha dikkatli ve tedbirli olmalılar. Aniden bir hayvan yoluna çıkabilir. Bu hayvan aç ve çaresiz bir hayvan olabilir. Çaresizce buna yardım etmek lazım. İnsanlık namına bu dönem biraz daha duyarlı olmamız ve kendimiz gibi onları da düşünmemiz lazım." dedi.

Yetkililerin Kış mevsimi boyunca doğaya yem bırakmaları gerektiğini ifade eden Özyay, "Bizler ısınmak için havayı kirletmek pahasına zorunlu olarak kömür yakarak ısınmaya çalışırken, ekolojik dengenin birer unsuru olan bu hayvanları görmezlikten gelemeyiz. Balkonumuza ekmek kırıntılarını bırakarak kuşların, güvercinlerin aç kalmasına engel olabiliriz. Mutlaka yapacağımız bir şeyler vardır" şeklinde konuştu. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Av Hayvanlarının Korunması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement