Aydın'da 15 Adet Tatlı Suya 172 Bin 500 Adet Yavru Sazan Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da 15 Adet Tatlı Suya 172 Bin 500 Adet Yavru Sazan Bırakıldı

Aydın\'da 15 Adet Tatlı Suya 172 Bin 500 Adet Yavru Sazan Bırakıldı

Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne tahsis edilen 172 bin 500 adet pullu sazan yavrusu Aydın’ın çeşitli yerlerindeki tatlı sulara bırakıldı.

15.07.2015 08:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda ve Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne tahsis edilen 172 bin 500 adet pullu sazan yavrusu Aydın'ın çeşitli yerlerindeki tatlı sulara bırakıldı.

Sportif avcılığı geliştirmek, balık tüketimini arttırmak ve yöre ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla kaynağa bırakılan yavru balıklar en az 3 yıl kadar süre içinde avlanmaması gerekiyor. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü'nün Kepez tesislerinden özenli bir şekilde Aydın'a getirilen sazan yavruları

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Yenipazar, Çine, Koçarlı, Kuyucak, Nazilli ve Söke ilçelerindeki 15 adet azmak, göl ve gölete bırakıldı. Balıklandırma programında yer alan ve Yenipazar İlçemizde bulunan Dip Gölü'ne yavru balıklar törenle bırakılırken törene, Yenipazar Kaymakamı Hakan Özarslan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Bircan, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, İlçe Tarım Müdürü V. İsmail Özen, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ertuğrul Polat katıldı.

YASAL AVLANMA BOYU 40 CM OLAN SAZANLAR 3 YILDA OLGUNLAŞIYOR

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, balıklandırma yapılan alanların çevresinde yaşayan vatandaşlara önemli görevler düştüğünü söyleyerek kaynağa bırakılan balıkların en az 3 yıl süreyle avlanmaması, bu süreyi geçiren balıkların yasal boyda avlanmaları (40 cm) ve 3/2 numaralı Amatör Amaçlı Avcılığı Düzenleyen Tebliğ ile belirlenmiş diğer yasal yükümlülüklere uyulması zorunluluğu olduğunu belirtti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da 15 Adet Tatlı Suya 172 Bin 500 Adet Yavru Sazan Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement