Aydın'da Son 11 Yılda Yapılan Meteoroloji Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Son 11 Yılda Yapılan Meteoroloji Yatırımları

Aydın\'da Son 11 Yılda Yapılan Meteoroloji Yatırımları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son 11 yılda Aydın’a yaptığı yatırımlarla hava tahminlerindeki isabet oranını yüzde 90’ın üzerine çıkardı.

20.03.2014 11:54

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son 11 yılda Aydın'a yaptığı yatırımlarla hava tahminlerindeki isabet oranını yüzde 90'ın üzerine çıkardı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nın konuyla ilgili görüşlerine yer verildi.

Türkiye'yi meteorolojik gözlem istasyonlarıyla donattıklarını vurgulayan Eroğlu, "Meteorolojide çağı yakaladık" diye konuştu.

Eroğlu, şunları kaydetti:

"Meteoroloji alanında 2003 yılından günümüze kadar Aydın'da tarihinde görülmemiş hızda ilerleme kaydettik. 2003 yılından önce Aydın'da Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) yoktu. Aydın'a son 11 yılda 18 adet OMGİ kurduk. Ayrıca denizcilik faaliyetlerine destek maksadıyla 1 adet deniz OMGİ'si, Kuşadası 3 No'lu şamandırayı da aynı dönemde kurarak, denizcilik için önemli adımlar attık."

Aydın-Çıldır Havalimanı'na kurulan Otomatik Meteorolojik Bilgi Ölçüm ve Raporlama Sistemini de hizmete aldıklarını belirten Bakan Eroğlu, "Bu sistem sayesinde havacılık faaliyetleri sürecinde hava muhalefetinden kaynaklanacak tehlike arz eden durumları en düşük seviyeye indirdik" diye konuştu. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'da Son 11 Yılda Yapılan Meteoroloji Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement