Aydın'da Yeni Ders Yılı Okul Açılışıyla Başladı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Yeni Ders Yılı Okul Açılışıyla Başladı

Aydın\'da Yeni Ders Yılı Okul Açılışıyla Başladı

Aydın’da 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk gününde İncirliova’nın Sandıklı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Nazmi Topçuoğlu İlkokulu’nun açılışı yapıldı.

28.09.2015 17:04

Aydın'da 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk gününde İncirliova'nın Sandıklı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Nazmi Topçuoğlu İlkokulu'nun açılışı yapıldı.

Aydın'da İlköğretim Haftası kutlamaları Aydın'ın İncirliova ilçesi Sandıklı Mahallesi'nde yeni yapılan Nazmi Topçuoğlu ilkokulunun açılışıyla devam etti. İncirliova'da yapılan açılış törenine Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Aydın İl emniyet Müdürü Halis Böğürcü, İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, İncirliova Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan, İncirliova Emniyet Müdürü Baki Baş, İncirliova İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Kurt, AK Parti Aydın 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Erdem, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Nazmi Topçuoğlu İlkokulu Müdürü Orhan Cankurt, okulun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Öğrencilerimizin deyimiyle çok sevimli görünen, benim gözümle de insanın içini ısıtan bir yapısı olan bu güzel okulda hoşgörülü, çevreye saygılı hayal edebilen ve Sayın Nazmi Topçuoğlu gibi vatanına milletine hayırlı insanlar yetiştirmek için ben ve öğretmen arkadaşlarım var gücümüzle çalışacağız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, konuşmasına yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak; "Müdürlük olarak, ilimizin tüm okullarında, çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, bilimi ve teknolojiyi milli ve manevi değerlerimizin ışığı altında bütünleştirerek eğitimde en üst seviyeye ulaşmayı amaçlamaktayız. Gelecekte büyük Türkiye'yi yönetecek, daha da yüceltecek olanlar bugünün küçükleri olan çocuklarımızdır. Bu bilinci ve özgüveni çocuklarımıza okul öncesinden itibaren vermenin gayreti içerisindeyiz. İlimizde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve tüm ortaöğretim kurumları olmak üzere toplam; bin 39 okul ve 8 bin 641 dersliğimiz mevcuttur. Bu kurumlarda 176 bin 470 öğrencimize, 13 bin 68 öğretmenimizle eğitim öğretim hizmeti vermek üzere tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. İlköğretim Haftası'nın ve 2015-2016 eğitim-öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlarımıza sağlık, başarı ve mutluluklar getirmesini diler, saygılarımı sunarım" dedi.

"AYDIN EĞİTİM ÖĞRETİM'DE EN ÜST SIRALARDA YER ALIYOR"

2015-2016 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temenni eden Vali Erol Ayyıldız ise, şöyle konuştu: "Çok değerli siyasetçi, idareci ve aynı zamanda da hayırsever olan merhum Nazmi Topçuoğlunu rahmetle anıyoruz. Onun kurmuş olduğu vakıf ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın da katkıları ile Nazmi Topçuoğlu İlkokulu'nun yapımı tamamlanmış bulunuyor. Öncelikle hem yeni eğitim-öğretim yılının hem de bu okulumuzun İncirliova'mıza ve Aydın'ımıza da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu okuldan yetişecek gençlerimizin merhum Nazmi Topçuoğlu'na ve Aydın'ımıza yakışır bir şekilde ülkemizin güzel günlere kavuşması noktasında katkıları olacak ve nice öğrenciler yetiştireceğini de inancım tam. Aydın eğitim öğretim seviyesinde geçtiğimiz yıllar itibariyle emsallerine göre en üst sıralarda yer alıyor. Bu aşamaya gelinmesinde eğitim camiasındaki çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bakanlığımızın destekleri ile de bu başarı taçlanmıştır. Dolayısıyla hem bakanlığımıza hem de eğitim kadromuza bu anlamda teşekkür ediyorum"

Konuşmalardan sonra Vali Erol Ayyıldız okulu yaptıran hayırsever Talat Muşkara'nın plaketini Sandıklı Mahallesi Muhtarı Fazlı Kurşunlu'ya takdim etti. Daha sonra Vali Ayyıldız ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından Nazmi Topçuoğlu İlkokulu'nun açılışı gerçekleştirildi. İlk ders zilinin çalmasıyla birlikte sınıflara çıkan protokol üyeleri ders başı yapan öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dileyerek hatıra fotoğrafı çektirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Yeni Ders Yılı Okul Açılışıyla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement