Aydın'daki Fetö Soruşturmasında Tutuklu Sayısı 11'e Yükseldi - Son Dakika
Yerel

Aydın'daki Fetö Soruşturmasında Tutuklu Sayısı 11'e Yükseldi

Aydın’da devam eden FETÖ/PDY soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden 2’si eski asker 11 kişi tutuklandı.

04.02.2017 12:01

Aydın'da devam eden FETÖ/PDY soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden 2'si eski asker 11 kişi tutuklandı. Tutuklanan zanlıların örgütün şifreli haberleşme prgramı ByLock kullandıkları belirlendi.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY terör örgütü yönelik olarak 26 Ocak 2017 tarihinde Aydın merkezli olarak 11 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 29 kişi gözaltına alınmıştı. İlk etapta mahkemeye sevk edilen 15 şüpheliden 2'si tutuklanırken, 13'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Operasyonlarda gözaltına alınan ve daha önceden meslekten ihraç edilen 2 jandarma astsubay ile kapatılan örgüte ait Sembol ve Özyurt şirketlerinde çalışan 14 şüpheli emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Aydın Adliyesi'ne sevk edildi.

Cumhuriyet Savcılığındaki sorguları tamamlanan 2'si eski asker ile 14 özel kurum çalışanı mahkemeye sevk edildi. Zanlılar arasında bulunan 2 eski astsubay ile Sembol ve Özyurt şirketlerinde çalışan D.Ş., M.K., Ö. S., M. U., M.F.K., U.D.,M.Y. ve A.T. ile birlikte toplam 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Özel kurum çalışanı İ.E.A, İ.P., E.D., M. T. ve G.O. olmak üzere toplam 5 şüpheliye adli kontrol kararı verildi. Tutuklanan zanlıların terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları tespit edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'daki Fetö Soruşturmasında Tutuklu Sayısı 11'e Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement