Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Aydın'dan Kısa Kısa

Aydın\'dan Kısa Kısa

Nazilli Belediye Başkanı Alıcık: "Ahilik, dayanışma ve yardımlaşmanın sembolüdür"

25.09.2013 17:03

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Ahilik, dayanışma ve yardımlaşmanın sembolüdür" dedi.

Alıcık, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Hizmette mükemmellik" felsefesiyle birliğin ve dayanışmanın çok güzel örneklerini hayata geçiren ahilik kültürünün, günümüz için de çok değerli ayrıntıları içinde barındırdığını belirtti.

Alıcık, "Gençlerin iyi yetişmesinden meslek kazanmalarına kadar birçok toplumsal görev üstlenen ahilik anlayışı, savaş ve afetlerde gösterdiği dayanışma ve beraberlik anlayışıyla da günümüz dünyasına çok önemli mesajlar bırakmıştır. Ahilikte iş ve meslek ahlakı, kabul edilmesi mecburi kurallar haline gelmiştir.  Esnaf ve sanatkarımızın, Ahilik sadece iktisadi hayatı yönlendiren bir kurum olmanın ötesinde, temelinde vatan ve millet sevgisi bulunan, Türk milletine has sosyoekonomik bir sistemdir. Bu bağlamda bizlere düşen görev, ahilik kültürüne ve geleneğine sahip çıkılması ve yaşatılmasıdır Ahilik anlayışının köklerini geçmişten günümüze taşımak, uygulamak ve felsefesini devam ettirmesini arzuluyorum" dedi.

- Didim'de kurum amirleri halı saha maçında buluştu

Didim'de otel personelleri ile kurum amirleri arasında halı saha maçı yapıldı.

Bir otelin  bahçesinde bulunan halı sahasında oynanan futbol maçı, kurum amirlerinin 8-5 üstünlüğüyle sona erdi.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Akgün ile İlçe Emniyet Müdürlüğü birim amirleri Arif Demirbaş, Adil Yaşar, Atilla Çınar ve Huzeyfe Esen'den oluşan takım ile otel personellerinden oluşan takımın mücadelesi oldukça çekişmeli geçerken, karşılaşmayı çok sayıda müşteri de izledi

Didim'de İtfaiye Haftası etkinliği

Didim Belediyesi İtfaiye Amirliği personeli, İtfaiyeciler Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Yeni Mahalle parkı içerisindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı, görevi genel anlamda hayat kurtarmak olan itfaiyeciliğin kutsal sayılacak meslekler sıralamasının en başında yer aldığını belirtti.

Kamacı, "Görevi yalnızca çıkan yangınlara müdahale olarak algılanan itfaiye teşkilatı ve itfaiyeci aslında insanların akla gelebilecek en zor anlarında bile ihtiyaç duyduğu bir görevi yerine getirmektedir. Araba kazaları, deprem, sel ve benzeri birçok acı olaya müdahale eden itfaiyeci, dereye düşmüş bir kedi ya da kanadı yaralanmış bir kuşa yardım gibi çok farklı ama canlının olduğu her alanda hizmet yapmaktadır. İnsanları, canlıları ve çevreyi başta yangınlar olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikelerden kurtarmak için güç ve cesaretini kullanan, görevini yerine getirirken hayatını dahi feda etmekten çekinmeyen kahraman itfaiyecilerimize tüm vatandaşlarımız minnettardır" dedi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aydın'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement