Ersoy Sevinç - Milli ragbici Narin Turan'ın spor tutkusu ve eğitime devam edebilmek için gösterdiği çaba, köyündeki diğer kızlara örnek oldu.
Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Çatalözü köyünde yaşayan Turan, küçüklüğünden itibaren spora ilgi duymaya başladı. İlkokul öğretmeninin tavsiyesi üzerine atletizme başlayan Turan, henüz 13 yaşındayken 3 bin metrede il birincisi oldu.
Katıldığı ilk yarışmadan madalya ile dönen Turan'ın yeteneğini gören aile de kızlarına destek olmaya başladı. Bir yandan spora diğer yandan eğitimine devam eden genç kız, 2 yıl önce 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunu kazandı.
Turan'ın sporda ve eğitimde gösterdiği başarı köydeki diğer kızlara da örnek oldu. Köyün üniversiteyi kazanan ilk öğrencisi olan Turan'dan sonra bazı kız öğrenciler da yüksek eğitime başladı. Spor sayesinde önündeki engelleri bir bir aşan Turan, üniversite ise ragbi sporuyla ilgilenmeye başladı. Takımının önemli oyuncularından biri olan Turan, milli takıma kadar yükseldi.
-"Hedeflerime bir bir ulaştım-"
Başarısı ve azmiyle dikkat çeken Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin ilk başta okumasına ve spor yapmasına karşı çıktığını belirtti.
Sporu çok sevdiğini, bundan dolayı da üniversitede beden eğitimi bölümünü tercih ettiğini anlatan Turan, "İnatçı bir yapıya sahip olduğum için hedeflerime bir bir ulaştım. Anne ve babamın özellikle spor konusunda tereddütleri vardı ancak atletizmdeki derecelerim eğitime devam etmem konusunda bana katkı sağladı" diye konuştu.
Çok çalışarak üniversite sınavında başarılı olduğunu anlatan Turan, şunları kaydetti:
"Diğer kardeşlerime eğitim yolunu açmamın dışında köyümüzdeki birçok kız çocuğuna da bu konuda vesile oldum. Benden önce üniversite okuyan kız yoktu. Çünkü aileler kızlarını dışarıya göndermiyordu. Örneğin, Samsun'da okuduğum için amcamın kızı da beni örnek alarak Isparta'da üniversite kazandı."
Ragbi sporunu çok sevdiğini vurgulayan Turan, üniversite takımındaki başarısından dolayı milli takıma seçildiğini ve amacının da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu vurguladı.
Turan, formasını giydiği 19 Mayıs 1919 Samsun takımının son olarak Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde düzenlenen Bayanlar Türkiye Şampiyonası'nda birinci olduğunu anımsattı.
-Çözüm süreci-
Ailesinin Nusaybin'de yaşadığını ve çözüm sürecine de pozitif baktığını ifade eden Turan, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok iyi işler yaptığını düşünüyorum. Akil İnsanlar Grubu'nun yaptığı çalışmalar çok olumlu. İnşallah bu süreç iyi bir şekilde bitecek. Hepimiz bir bütün olarak her şeyi başarabiliriz. Bu süreçte herkesin sağ duyulu olması istiyorum" şeklinde konuştu.
Yayıncı: Ahmet Caner Baysal - KAHRAMANMARAŞ
Son Dakika › Yerel › 'Azmiyle Köyündeki Kızlara Örnek Oldu' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?