Bademli'de Muhteşem Anma Gece - Son Dakika
Yerel

Bademli'de Muhteşem Anma Gece

Bademli\'de Muhteşem Anma Gece

Bademli Belediyesi tarafından düzenlenen 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma gecesi, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

25.03.2013 10:52  Güncelleme: 11:17

Bademli Belediyesi ile Bademli Şükrü Saraçoğlu ilkokulu ve Ortaokulu Müdürlükleri iş birliğiyle hazırlanan 18 Mart Çanakkale Deniz zaferi ve Şehitleri Anma gecesi, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Bademli Belediyesi Şehir Salonu'ndaki anma

törenine Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak, Jandarma Karakol Komutanı Musrafa İkidevelioğlu, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, Şube Müdürleri Mehmet Sakal ve Çetin Sevinç, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, Halk eğitim Müdürü Serdar Eergin, çevre köy ve mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ile Bademli halkı katıldı. Gecenin açılış konuşmasını okullar adına yapan Bademli Şükrü Saraçoğlu İlkokulu Müdürü M. Nuri Erdoğan, "98 yıl önce bu coğrafya parçasını vatan yapan ecdadımızı bir daha dönmemek için gittiklerini anlamak ve anlatmak için bu programı hazırladık. Bütün katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Bademli Belediye Başkanı Selahattin Kundak da, "Çanakkale zaferimizin 98. yıl dönümünde, vatanımızın savunması için Çanakkale'de şehit olan 253 bin Mehmetçiği, ülkemizin çeşitli illerinde ve Kıbrıs'ta çatışmalara girerek şehit olan tüm şehitlerimizi anmak, ruhlarını şad etmek, tanrıdan rahmet dilemek, ayrıca şanlı ordularımızda beldemizi temsil ederek Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gazilerimizi onurlandırmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Çanakkale Savaşı, 1. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren, şanlı ecdadımızın gözünü kırpmadan sarsılmaz bir imanla vatan ve bayrak sevdasını dünyaya duyuran tarihe 'Çanakkale Geçilmez' sözünü zihinlere yazdıran büyük bir destandır" şeklinde konuştu.

Geceye, Konaklı beldesinden 2006 yılında 1986-1 tertip olarak vatani görevine giden ve Siirt Eruh'ta girdiği çatışmada şehit düşen Şehit Er Kamil Alkan'ın anne ve babası da katıldı. Şehit ailesine, Bademli Belediyesi'nce yaptırılan Şehit Annesi ve Şehit Babası plaketleri ile Türk Bayrağı, Başkan Kundak tarafından takdim edildi. Ayrıca, şehit annesinin oğluna yazdığı şiirin okunması esnasında duygu dolu anlar yaşandı.

Bademli Beldesi'nden Kore ve Kıbrıs savaşlarına katılan gazilere de plaket, madalya ve Türk Bayrağı verildi. Geceye katılanlara, Çanakkale'de askerin öğünü olan ve belediyenin hazırladığı bulgur pilavı ve üzüm hoşafı ikram edildi. Açılan Çanakkale Zaferi resim sergisi de ilgiyle gezildi. Katılımcılara, gecenin anısına Bademli Belediyesi'nin hazırladığı, üzerinde ay yızdızlı bayrak ile "Bir mendil Hikayesi" isimli şiirin yer aldığı mendiller dağıtıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bademli'de Muhteşem Anma Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement