Bakandan Vali Tekmen'e Madalya - Son Dakika
Yerel

Bakandan Vali Tekmen'e Madalya

Bakandan Vali Tekmen\'e Madalya

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından Ardahan Valisi Mustafa Tekmen'e, 2002 yılı sonunda başlatılan Acil Eylem Planı kapsamında belirlenen 15 bin km bölünmüş yol ağı hedefine ulaştığı için bir madalyon gönderildi.

03.01.2012 10:01

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından Ardahan Valisi Mustafa Tekmen'e, 2002 yılı sonunda başlatılan Acil Eylem Planı kapsamında belirlenen 15 bin km bölünmüş yol ağı hedefine ulaştığı için bir madalyon gönderildi.Vali Tekmen, konu ile ilgili yaptığı açıklamada Bakan Yıldırım'a teşekkür ederek, "Bu ödülü tüm çalışma arkadaşlarım adına alıyorum" dedi.Vali Mustafa Tekmen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yol yapım çalışmalarının önemine değinerek ülkemizde trafik kazalarının çok canlar yaktığını, çok ocaklar söndürdüğünü, çok maddi ve manevi kayıplara neden olduğunu ifade etti.

Vali Tekmen "Hükümetimizin 2002 sonunda başlatılan Acil Eylem Planı kapsamında belirlediği, 15 bin kilometre bölünmüş yol ağı hedefine Ağustos 2011 tarihinde ulaşıldı. Bu çalışmalarda zaman zaman değişik metotlara gidildi. Karayollarının kendi yaptıkları oldu, ama 2008 yılından itibaren çalışmalar Köylere Hizmet Götürme Birlikleri, Kaymakamlıklar, Valilikler kanalıyla yapıldı. Bu çalışmalarda kontrollerini, hakedişlerini Karayolları yaptı, buralarda harcanan paralar yine Karayollarından geldi ama Kaymakamların, Özel İdarelerin, Valilerimizin aktif katılımı oldu. Bu bakımdan Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanımız Binali Yıldırım, bu çalışmaları başarı ile sonuçlandıran görevlilere bir madalyon gönderdi. Ben bu hediyeyi tüm çalışma arkadaşlarım adına alıyorum. Devletimize, milletimize minnetlerimizi ifade ediyorum. Yollarımızın kazasız, belasız her zaman ulaşıma açık kalmasını temenni ediyorum" dedi.Bölünmüş yol kapsamında İlimizde yapılan çalışmalardan da bahseden Vali Tekmen "Ardahan- Kars bölünmüş yolunu bu yıl bitirdik ve hizmete soktuk." dedi.Ayrıca Erzurum-Ardahan bölünmüş yol çalışmasının da Göle'ye kadar olan kısmının tamamlandığını, 2012'de de Ardahan'a kadar tamamlanacağını, Ardahan-Aktaş Sınır Kapısı'na kadar olan bölünmüş yol projesinin de 2012 yılında tamamlanarak sınır kapısıyla birlikte hizmete sokulacağını, Ardahan-Türkgözü Sınır Kapısı arasındaki karayolunun da genişletme ve ıslah çalışmalarının tamamlanacağını söyledi.. - VURALARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bakandan Vali Tekmen'e Madalya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement