Türkiye Barolar Birliği ve Manisa Barosu organizasyonuyla, Manisa Adalet Sarayı Konferans salonunda İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku konulu TBB Meslek İçi Eğitim Semineri düzenlendi.
Seminere TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Şeref Kısacık (Bölüm Sorumlusu), Yargıtay 22. Hukuk Dairesi Tetkik Hakimi Hüseyin Can, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Tetkik Hakimi Mehmet Beleç ve Av. Şevket Güney Bigat konuşmacı olarak katıldı.
Baronun öncülüğünde TBB hizmet içi eğitim seminerlerine önem verdiklerini kaydeden Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan, Haziran ayının sonuna kadar bu seminerleri tamamlayacaklarını belirtti. Arslan, meslektaşların daha fazla katılması amacıyla hafta içinde de seminerler gerçekleştireceklerini söyledi.
Seminerde konuşan Yargıtay 22. Hukuk Dairesi Tetkik Hakimi Hüseyin Çan, işe iade davalarının Avrupa şartlarından esinlenerek 2003 yılında Türk Hukuk sistemine dahil edildiğini belirtti. Çan, bu tür davanın hem işveren hem de işçi bakımındın sıkıntılı bir alan olduğunu söyledi. Çan, "İşe iade davalarının 5 temel şartı var. Bunların hepsi resen bakılacak şartlardır. Mahkemece bunlardan birinin olmadığı bilindiği taktirde davanın esasına girilmeden davanın reddine hemen karar verilebilir. Bunlar iş sözleşmesinin belirsiz sürede olması, objektif nedenin bulunması, işyerinde en az 30 işçinin çalıştırılması, işçinin altı ay kıdeminin bulunması, iş sözleşmesinin işveren tarafından feshedilmesi şartlarıdır. Yakın tarihte Soma'da meydana gelen maden faciasıdır. Bu acı olaydan sonra kanuna yeni bir madde konuldu. Artık yer altı işçilerinde işe iade davalarında 6 aylık süre aranmayacak. Aynı şekilde sendikalarda da bu 6 aylık süre aranmıyor. Davalar 1 ay içinde açılmalıdır. İki taraf nasıl sözleşmeyi anlaşarak yapıyorlarsa sona erdirirken de anlaşabilirler" dedi. - MANİSA
Son Dakika › Yerel › Barodan Meslek İçi Eğitim Semineri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?