Başbakan Yardımcısı Arınç, Bismil'de - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bismil'de

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bismil\'de

"Bu ülkeyi yıpratmak, başbakanı lekelemek, itibarını düşürmek isteyenler avuçlarını yalasın.

13.03.2014 21:14

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  "Bu ülkeyi yıpratmak, başbakanı lekelemek, itibarını düşürmek isteyenler avuçlarını yalasın. Millet bu tuzaklara inanmıyor, bu iftiralara kanmıyor ve herkes yoluna devam ediyor" dedi.

Diyarbakır'daki temasları kapsamında beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Bismil ilçesine gelen Arınç, AK Parti Bismil Belediye Başkan adayı Ali İhsan Merdanoğlu'nun seçim bürosunu ziyaret etti. Ziyaret esnasında Arınç ve Eker'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Seçim bürosunun önünde parti otobüsünden vatandaşlara hitap eden Arınç, Bismilli vatandaşlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyledi.

Yağmur nedeniyle kısa bir konuşma yapacağını ifade eden Arınç, 17 Kasım 2013 tarihinde de Başbakan Erdoğan ile Bismil'e geldiğini hatırlatarak, bu ziyaretinin amacının ise seçim olduğunu belirtti.

Arınç, 15 gün sonra başbakanın mitinglerin sonuncusunu, en güzelini,en coşkulu ve heyecanlı olanını Diyarbakır'da yapacağını söyledi. "Bismil bir tarih, iman ve inanç abidesidir. İnsanı güzeldir, dürüsttür, ahlaklıdır, namusludur, inançlıdır, değerlerimize sahiptir. Geçmişte de böyleydi, bugün de böyledir. Tarihin yüz akı olmuş insanlarsınız. Sizleri alnınızdan öpüyorum" diyen Arınç, tüm Türkiye'yi dolaşarak bu seçimlerin önemini anlattıklarını dile getirdi.

"Artık bütünşehir olduk"

Bismil Belediye Başkan adayının ilçesine gelerek onu desteklediklerini ve sevdiklerini söylemek istediklerini anlatan Arınç, şöyle dedi:

"Sayın Merdanoğlu mecliste de sizlerin sorunlarına eğiliyordu, sizlerin dertleriyle dertleniyordu. Şimdi yeni bir göreve talip oldu. Bismil'e hayırlı olsun. Bismilli kendisine hizmet edecek bir belediye başkanı olarak kendisini layık görüyorsa ne mutlu bize. Bu seçimde sadece sayın Merdanoğlu'na oy vermeyeceksiniz aynı zamanda onun kadar sevdiğiniz Galip Ensarioğlu da inşallah büyükşehir belediye başkanı olacak. Artık büyükşehir olarak bütünşehir olduk. AK Parti'nin tüm milletvekilleri, hükümetimiz ve başbakanımız da belediye başkanlarımızın arkasında olacak."

Bugüne kadar AK Partili belediyelerin çok büyük işler başardıklarını, halkı huzur içinde yaşattıklarını, ayrımcılık yapmadıklarını, herkesi kucakladıklarını kaydeden Arınç, demokrasi ve özgürlük içinde bir belediye ne yapması gerekiyorsa onun en güzel örneklerini verdiklerini vurguladı.

"Artık Bismil ve Diyarbakır'ın da vakti geldi. 11 senedir ayrımcılıktan, şiddetten başka bir şey bilmeyenlerin halkımıza hiçbir şey vermediklerini gördük. Şimdi vakti geldi hizmet dönemi başlıyor" diyen Arınç, milleti hizmetle kucaklama döneminin başladığını dile getirdi.

"Artık her şey daha güzel"

"Herkesin siyasi anlayışına saygı gösteririz. Her parti bizim için AK Parti kadar muhteremdir. Ama ellerine hizmet imkanı geçtiğinde de başka şeylerle meşgul olanlara halkı birbirine karşı hasım haline getirenlere, devletin verdiği tüm imkanları çarçur edenlere artık fırsat vermeyeceğiz" ifadelerini kullanan Başbakan Yardımcısı Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

"Hükümet olarak ne yaptıysak inşallah belediyelerde de aynı gayretle çalışacağız, aynı aşkla hizmet edeceğiz. Bismil tarihte olduğu gibi büyük ve güçlü Bismil olacak. Hepimiz huzurlu bir hayat geçireceğiz. 11 senedir iktidarız sizler destek verdiniz yüzde 50 oy verdiniz. Biz de hastaneler, yollar, yüksek hızlı trenler, barajlar, havalimanları, okullar yaptık. Artık her şey daha güzel. Tarıma destek verdik, milletimizi zenginleştiriyoruz. Siz mutlusunuz ki bize yüzde 50 verdiniz. Yarın genel seçimler olsa yüzde 60 oy vereceksiniz. Buna inanıyorum."

Arınç, şözlerini şöyle tamamladı:

"Bu ülkeyi yıpratmak, başbakanı lekelemek, itibarını düşürmek isteyenler avuçlarını yalasın. Millet bu tuzaklara inanmıyor, bu iftiralara kanmıyor ve herkes yoluna devam ediyor. 15 gün sonra inşallah isabetli bir kararla hükümetimiz ve belediyelerimizin yollarına koşarak devam edeceği bir dönem olacak. Yağmur olduğu için mitingimizi kısa kesiyoruz. Ama 15 gün sonra Diyarbakır'da başbakanımızın mitingine sizleri davet ediyoruz. "

"Hepsinin arkasında Türkiye'de Kürt meselesinin çözümünü engelleme çabası var"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker ise bu seçimin sadece belediye başkanı seçimi olmadığına işaret ederek, aynı zamanda halkın istihdamı, çözüm sürecinin devamını, yatırımları, kalkınmayı seçeceği de bir seçim olacağını vurguladı.

"Çözüm sürecini baltalamak isteyenlere cevap 30 Mart yerel seçim yoluyla sandıkta verilecektir" diyen Eker, bu nedenle seçimin önemli olduğunu kaydetti.

İktidara geldikleri günden bu yana huzur ve barıştan yana olduklarını, bu nedenle çoğu kez tuzaklara maruz kaldıklarını anlatan Eker, "17 Aralık süreciyle yeni bir tuzak yeni bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Hepsinin arkasında Türkiye'de Kürt meselesinin çözümünü engelleme çabası var. Hiç kimse Recep Tayyip Erdoğan kadar varlığını ortaya koyup bu meselenin çözümü kadar çaba sarf etmedi" diye konuştu.

Bazı kişilerin kandan ve gözyaşından beslendiğine işaret eden Eker, bunlara fırsat verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Kürtçe'nin kullanımı konusunda önemli adımlar atıldığını hatırlatan Eker, Türk Dil Kurumu'nun Kürtçe sözlük yayınladığını belirtti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu ve Bismil Belediye Başkan adayı Ali İhsan Merdanoğılu da birer konuşma yaptı.

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın ziyaretine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yağmura rağmen konuşmasına devam eden Arınç'ı dinlemek için vatandaşlar programın sona erene kadar alanda bekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Arınç, Bismil'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement