Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ordu'da - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ordu'da

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ünye ilçesinde restorasyonu tamamlanarak kültür merkezine dönüştürülen Yalı Kilisesi'ndeki ilk sergi açılışına katıldı.

03.06.2015 18:57

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ünye ilçesinde restorasyonu tamamlanarak kültür merkezine dönüştürülen Yalı Kilisesi'ndeki ilk sergi açılışına katıldı.

Ünye Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nin (ÇATOM) 1 yıllık atölye çalışmalarının yer aldığı serginin açılışında konuşan Kurtulmuş, toplumda üretimin her anlamda öne çıkarılması gerektiğini belirterek, "Bizim kültürümüz ve inancımızda bir kenarda boş oturmak yok" dedi.

Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Bu tür merkezler toplumun bir merkezidir. ÇATOM da gerçekten ciddi şekilde işleyen bir merkezdir. Burayı daha işlevsel bir hale getirmek ise Ünyeli hemşehrilerimize kalıyor. Hepimiz Ünye ÇATOM Başkanı Selma Hasdemir ve arkadaşlarının başlattığı bu çalışmaya destek vermeliyiz. Ne kadar insanımız buraya katılırsa el emekleri, göz nurları değerlenmiş olur. Bu tür merkezler ayrıca kültürel aktarın yapıldığı merkezlerdir."

Serginin açılışında AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün de hazır bulundu.

Ünye Ortayılmazlar Mahallesi'nde bulunan ve 19. yüzyılın başına kadar yöredeki Ermeni ve Rumların ibadet yeri olarak kullandığı bilinen tarihi kilise, Ünye Belediyesi tarafından 1 milyon 200 bin lira bedelle restorasyonu yapılarak Kültür Merkezi'ne dönüştürüldü.

Ünye Yalı Kilisesi Kültür Merkezi ilk sergiye ev sahipliği yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Ordu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement