Başdereli Çiftçilere Arılı Kovan Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Başdereli Çiftçilere Arılı Kovan Dağıtıldı

Başdereli Çiftçilere Arılı Kovan Dağıtıldı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Başdere Kasabasında arıcılık kurusuna katılarak sertifika alan çiftçilere arılı kovan dağıtıldı.

01.06.2012 13:35

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Başdere Kasabasında arıcılık kurusuna katılarak sertifika alan çiftçilere arılı kovan dağıtıldı.

Törene Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar, AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Okan Yılmaz, İŞ-KUR İl Müdür Yardımcısı Mehmet Cem Kuru,

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi ve bazı daire müdürleri katıldı.

Vali Savaş, burada yaptığı konuşmada, kursa katılıp sertifika alan kadın çiftçileri özgüvenlerinden dolayı kutladığını söyledi. Çiftçi kadınlara desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini belirten Savaş, "Sınırlı imkanlarla verdiğimiz desteği devam ettirmeye çalışacağız. Başdere' de üretilecek balların kaliteli olacağını düşünüyorum" dedi.

Kaymakam Tuğba Yılmaz da, arıcılığın Başdere için pekmezle birlikte yeni gelir kaynağı olacağına inandığını söyledi.

İl Müdür Vekili Yılmaz ise: "Teknik arıcılık, bir amaç doğrultusunda arıları kullanabilme ve yönetebilme sanatı olarak adlandırılabilir. Teknik arıcılık için bilgi ye tecrübeye ihtiyaç vardır. Bu amaçla Başdere kasabasında İş-Kur ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 45 gün teknik arıcılık kursu verildi. Kursa katılan 25 arıcıya teknik arıcılığı geliştirme projesi kapsamında 5 er adet olmak üzere toplam 125 kovan dağıtımı yapılmaktadır. 30 bin TL' lik proje tutarının yüzde 50' sini İl Özel İdaresi karşılamış kalanı arıcı katkısı olarak temin edilmiştir. Nevşehir genelinde 10 bin kovan arı ile 100 bin kilogram üretim gerçekleşmekte olup, bunun da büyük kısmı 3 bin kovanla Ürgüp' tedir. Başdere kasabamız bin 500 metre rakımla zengin florası

ile arıcılık için çok verimli imkanlar sunmaktadır. İlimiz arıcılığının planlı bir şekilde desteklenmesinin, hem

ilimiz hem de ülke ekonomisi için faydalı olduğu ortadadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sertifikalarını alan 25 kadın çiftçiye, arılı kovan dağıtıldı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başdereli Çiftçilere Arılı Kovan Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement