Basın ve Protokol Tavşanlı'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Basın ve Protokol Tavşanlı'da Buluştu

Basın ve Protokol Tavşanlı\'da Buluştu

Kütahya'da, gazete sahipleri ve Gazeteciler Cemiyeti'nin birlikte organize ettiği buluşma yemeği, Tavşanlı'da gerçekleştirildi.

02.01.2013 17:14

Kütahya'da, gazete sahipleri ve Gazeteciler Cemiyeti'nin birlikte organize ettiği buluşma yemeği, Tavşanlı'da gerçekleştirildi.

Ramazan Aydemir'in ev sahipliğindeki programda konuşan Vali Kenan Çiftçi, bu etkinliği basın camiasını bir araya getiren gezek kültürüne benzeterek, "Son derece keyif aldım. Bu program, bir meslek dayanışması ve tecrübe paylaşmasıdır. Böyle bir organizasyonu çok sevdim. Herkese de örnek olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"HİÇ YALAN YAZMADINIZ"

Kütahya basınının yalan yazdığını görmediğini söyleyen Vali Kenan Çiftçi, "2 yıldır Kütahya'da güzel şeyler oldu. Böyle olunca da basının yazıları da güzel oluyor. 2012 yılını Tavşanlı'da bir açılışla kapattık. 2013'ün ilk dakikalarında ise sürpriz bir mesaj aldım. (Sayın Valim İl Özel İdaresi için 5 milyon şimdi onaylattım) diye. Yani yeni yılın açılışı da inşallah hayırlı bir işle başladı. Ayrıca Kütahya'da eğitim camiası için bir yer gerekiyordu. İlimize gelen Bakanımız Taner Yıldız, yaklaşık 27 bin metrekarelik bir alana tamam dedi. Milli Eğitim Bakanımızı aradı. Ona da hayırlı olsun diyebiliriz. Her dakika bir güzellik yaşanıyor. Kütahya bu tür haberlere layıktır. Biz bir takım oyuncusu olarak oynuyoruz. Bu çalışmalar bir takım olarak kazanılıyor. Bu takımın içinde basın mensupları da var" diye konuştu.

"BASIN BAĞIMSIZ OLMALI"

KUTSO Başkanı Nafi Güral da, yerel basının ne kadar bağımsız ve güçlü olursa memlekete hizmetinin de o ölçüde fazla olacağına işaret ederek şunları söyledi: "Biz pek çok defalar bunu gündeme getirdik. Yerel basınımızın hem ekonomik anlamda güçlü olması hem de bağımsız olması anlamında gereken çalışmaların yapılması gerekmektedir. Tabi bu bir süreç ve yol haritasıdır. Bu yol haritasının gerçekleşmesi için de bu fikirleri herkesin benimsemesi ve desteklemesi gerekmektedir. Bu nedenle yerel basının güçlendirilmesi konusunda bir yol haritası çizilmeli ve paydaşlara da bu yol haritasındaki görevleri hatırlatılmalıdır. Yerel basın şehrin sesidir. Yerel basın güzel yapılan işlerin övülmesinde ve eksik hizmetlerin de ortaya çıkarılmasında önemlidir. Türkiye'nin birçok önemli makamında oturan Kütahyalı hemşehrilerimizi çoğumuz tanımıyoruz. Yerel basın bu hemşerilerimizi de Kütahya'ya tanıtmalı."

"BU TÜR PROGRAMLARA ÖNEM VERİYORUZ"

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu ise, "Bizim yemeklerimizde genellikle Kütahya'nın sorunları ve çözüm önerileri gündeme geliyor. Türkiye genelinde gazetecilerin böyle bir araya geldiği ortam nadirdir diye düşünüyorum. Biz Gazeteciler Cemiyeti olarak bu tür programlara önem veriyoruz. Bugüne kadar hazırlanan programlarımıza katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

"SOHBET ORTAMINDA BİR YEMEK OLDU"

Programa ev sahipliği yapan Tavşanlı TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Medya Kütahya Gazetesi Sahibi Ramazan Aydemir de, "Bu yemeğin bir protokol yemeği değil daha çok sohbet ortamı oluşturan samimi bir yemek havasında geçmesini diledim. Davetimi kırmayan, burada bizimle olan başta Vali Kenan Çiftçi olmak üzere ilin A takımı, basın mensubu ve gazete sahibi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Programa Kütahya İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı Emniyet Müdürü İlyas Murat Erdal, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir, Kütahya basınından Zafer Gazetesi Sahibi Kamil Uludoğan, Akis Gazetesi Sahibi Alaattin Akkaşoğlu, Vizyon Gazetesi Sahibi Aslıhan Mercan ve eşi Ercan Mercan, Ahmet Eldiven, Yeni Kütahya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Atilla Coşkun ve İhlas Haber Ajansı Kütahya Temsilcisi Hüseyin Efe, Tavşanlı TV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Arı, Medya Kütahya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İsmail Özer, Tavşanlı'nın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Çağlı katıldı.

(İÖ-EFE-

02.01.2013 16: 49: 56

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Basın ve Protokol Tavşanlı'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement