Başiskele'de Gaziler Günü Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Başiskele'de Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Başiskele\'de Gaziler Günü Törenle Kutlandı

TBMM'nin 19 Eylül 1921 günü 153.sayılı kanunu ile mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanının verilişinin 92.yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Başiskele'de de gurur ve coşkuyla kutlandı.19 Eylül Gaziler Günü resmi töreni Kaymakamlık meydanı, Atatürk...

19.09.2013 12:57

TBMM'nin 19 Eylül 1921 günü 153. sayılı kanunu ile mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanının verilişinin 92.yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Başiskele'de de gurur ve coşkuyla kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü resmi töreni Kaymakamlık meydanı, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Garnizon Komutanı Deniz Albay Savaş Tuncer, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, İlçe Jandarma Komutanı Gazi Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Osman Kılıç, başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, belediye meclis üyeleri, kaymakamlık birim müdürleri, askeri erkan, gaziler ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Protokolün törene katılanlar ile selamlaşmasıyla başlayan programda, selamlaşmanın ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törende sırasıyla Kaymakam Ali Partal, Garnizon Komutanı Deniz Albay Savaş Tuncer, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına Koceli Dernek başkanı Yunus Coşkun Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Yunus Coşkun günün anlam ve önemine ilişkin gerçekleştirdiği konuşmasının ardından tören sona erdi.

Çelenk töreninin ardından Kaymakam Ali Partal'ın makamında Kaymakam Partal, Başkan Ayaz ve Deniz Albay Tuncer ve Gaziler tebriklerini kabul etti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başiskele'de Gaziler Günü Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement