Başkan Altay, Kitapseverleri Ödüllendirdi - Son Dakika
Yerel

Başkan Altay, Kitapseverleri Ödüllendirdi

Başkan Altay, Kitapseverleri Ödüllendirdi

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından “Konya Okuyor” sloganı ile düzenlenen online kitap okuma yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

31.03.2017 14:54

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından "Konya Okuyor" sloganı ile düzenlenen online kitap okuma yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Türkiye'de en çok kütüphaneye sahip belediye ünvanını koruyan Selçuklu Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu online kitap okuma yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. "Konya Okuyor" sloganı ile 28 Mart'ta online olarak düzenlenen yarışmaya 2 kategoride toplam 3 bin 93 kişi katıldı. Yarışmaya 2002 ve öncesi doğumlu olanlar ve 2003 ile 2007 arası doğanlar olmak üzere iki ayrı yaş kategorisinde katılım oldu. 1. kategoride Hasan Bayraktarın " Çanakkale'de Açan Vatan Çiçekleri" kitabı ile 2. Kategoride ise Vural Kaya'nın "Kutlu Peygamberim" isimli kitabı üzerinden yarışma gerçekleştirildi. Toplamda 100 kişinin ödüllendirildiği yarışmada 2 ayrı kategoriden dereceye giren ilk 10 kişi için protokol üyelerinin katılımı ile ödül töreni gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen ödül törenine, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti il ve ilçe yöneticileri, Selçuklu Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri, ödül kazanan yarışmacılar ve aileleri katıldı.

"Hedefimiz okuma alışkanlığı kazandırmak"

Düzenlenen online kitap okuma yarışmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Selçuklu Belediyesi olarak özellikle çocuklarımıza, gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için çeşitli yöntemler deniyoruz. Kütüphane sayımız dün açtığımız kütüphaneler ile birlikte 29'a ulaştı. Kütüphanelerimiz de 262 bin kitabımız, 76 bin üyemiz mevcut. İnşallah bu yılın sonunda kütüphane sayımız 50'ye yükselmiş olacak. Kütüphanelerimiz fonksiyonuyla, içerisinin teşrifi ile kitap sayısı ile Türkiye'nin en güzel kütüphanelerinden. Ayrıca kütüphane sayısı ile Selçuklu Belediyesi, Türkiye'de en çok kütüphaneye sahip belediye" dedi.

Selçuklu Belediyesi olarak kitap okuyan bir gelecek hedefliyoruz diyen Başkan Altay, "Çocuklarımıza sadece kütüphane açarak değil çeşitli etkinlikler düzenleyerek kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyoruz. Bunlardan biri de online kitap okuma yarışması. Kardeşlerimiz kendilerine verilen iki kitabı okuyarak aynı anda internet üzerinden bir yarışmaya tabi tutuldular. Burada iki kategoride ilk 10'a giren kardeşlerimizi ödüllendireceğiz. Yarışmamıza 3 binin üzerinde katılımı oldu, inşallah bu sayı artarak devam eder 10 binler, 100 binler aynı anda bu yarışmalara katılırlar. Hedefimiz okuma alışkanlığı kazandırmak, bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Selçuklu Belediyemiz çığır açmış"

Genç nesillere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için düzenlediği çeşitli etkinliklerden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür eden AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, "Kitap okumayı çok seven bir insan olarak böyle kitap okuma yarışmalarını duyunca, kitap sayılarını, kütüphane sayılarını duyunca çocukluğuma gidiyorum. Bu imkanlar benim çocukluğumda olsa daha çok kitap okurdum diyorum. Kitaba sevdalanmak, kitabı dost edinmek bambaşka bir olay. Ben öğrencilerimize hararetle kitaplarla dost olmalarını tavsiye ediyorum. Büyüklerimize de kitaba giden yolları çocuklarımıza açmalarını tavsiye ediyorum. Selçuklu Belediyemiz hakikaten bu konuda çığır açacak performans sergiliyor" dedi.

"Gelecek nesillere güzel bir Türkiye bırakacağız"

"Biz oku emri ile başlayan bir inancın mensuplarıyız" diyen AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, "Bizim kültürümüzde okumanın çok büyük bir önemi var. Bulunduğunuz her ortamda evde, aile ortamında okumayı teşvik etmeli okumak için gayret etmeliyiz. Selçuklu Belediyesi de bu manada oldukça duyarlı olan belediyelerimizden. Dünde Selçuklu'da 7 kütüphanenin açılışını gerçekleştirdik. Bugünkü faaliyette bu çerçevede küçük kardeşlerimizin okuma alışkanlığını pekiştirecek, geliştirecek bir çalışma. İnşallah bizler önümüzdeki nesillere çok daha güzel bir Türkiye bırakmanın çabası içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 2 kategoride dereceye giren ilk 10 kişi için protokol üyelerinin katılımıyla ödül töreni düzenlendi. Yarışmada, kategori birincilerine i5 işlemcili notebook, kategori ikincilerine 9,7 inç 32 GB tablet bilgisayar, kategori üçüncülerine 7,9 inç 16 GB tablet bilgisayar, kategori dördüncülerine 7,9 inç 16 GB tablet bilgisayar, kategori beşincilerine 7,9 inç 16 GB tablet bilgisayar, 6 ile 10 arasına girenlere teleskop hediye edildi. Ayrıca 11 ila 20 arasına girenlere saat, 21 ile 50 arasına girenlere ışıklı okuma gözlüğü hediye edilecek. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Altay, Kitapseverleri Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement