Başkan Çerçioğlu Aydın'a Sevk Edildi - Son Dakika
Yerel

Başkan Çerçioğlu Aydın'a Sevk Edildi

Başkan Çerçioğlu Aydın\'a Sevk Edildi

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Nazilli'de geçirdiği trafik kazasında yaralandı.

14.03.2012 15:36

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Nazilli'de geçirdiği trafik kazasında yaralandı. Nazilli'de ilk müdahalesi yapılan Başkan Çerçioğlu, ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan doktor kontrolünde Başkan Çerçioğlu'nun hayati tehlikesinin olmadığı burnunda kırık, alnında ve ağız içinde kesik olduğu bildirildi.

Kaza saat 11: 50 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aydın'dan Kuyucak ilçesine DYP eski Aydın Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Bakanlardan Ali Rıza Gönül'ün babasının cenazesine gitmek üzere Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulus Akşit ile birlikte yola çıkan Başkan Çerçioğlu'nun bulunduğu makam aracı Nazilli Yani Sanayi Kavşağına geldiğinde kaza yaptı. Özlem Çerçioğlu'nun şoförü Cemalettin Uzer'in kullandığı 09 AB 001 plakalı makam aracı kavşağa girdiğinde o sırada aniden şehir merkezine dönüş yapmaya çalışan 10 K 2200 plakalı Zeki Sarıhan idaresindeki araca çarparak orta refüje çıktı. Yaklaşık bir metre yüksekliğinde olan beton refüje çarpmanın şiddetiyle ön tarafından büyük hasar olan araçtan Başkan Çerçioğlu korumaları ve çevreden yetişenler tarafından çıkartıldı. Aracın arka tarafında oturduğu için başında aldığı darbeyle yaralanan Çerçioğlu, kaza yerine 50 metre mesafedeki Özel Nazilli Referans Hastanesine başka bir özel araçla götürülerek tedavi altına alındı. Hastane Başhekimi Dr. Müjgan Sönmez tarafından yapılan müdahalede Çerçioğlu'nun alnında ve ağzında yara olduğu öğrenildi.

Kazada aynı araçta bulunan Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulus Akşit'in alnından ev çenesinden hafif şekilde yaralandığı görüldü. Kazayı duyan Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Başsavcı Doğan Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin ve çok sayıda protokol üyesi özel hastaneye akın ettiler.

AYDIN'A SEVK EDİLDİ

Çerçioğlu, özel hastanedeki ilk müdahalesinin ardından kendi isteği ile hastane ambulansıyla ADÜ Aydın Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edileceği bilgisini alan Aydın Valisi Kerem Al, Cumhuriyet Savcısı Ekrem Yiğit ve bir çok üst düzey bürokrat hastane Acil Servisi ününe akın ederken, Başkan Çerçioğlu'nu taşıyan ambulansın hastane bahçesine girmesiyle birlikte güvenlik görevlileri basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için yoğun çaba harcadılar.

HASTANEYE AKIN ETTİLER

Yakın koruması ve kaza yaptığı araçta beraber olduğu Hulisi Akşit ile beraber ambulansla hastaneye gelen Çerioğlu'nun bilinci yerinde olduğu görüldü. Yüzünün fotoğraf çekilmesini istemediği öğrenilen Başkan Çerçioğlu'nun yüz kısmı yanındakiler tarafından siyah bir bezle örtüldü. Yüzündeki yaralar Acil Serviste doktor kontrolünden geçirildiği sırada Özlem Çerçioğlu'nun eşi Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu'da hastaneye geldi. Başkan Çerçioğlu'nun kaza yaptığını duyan ve ADÜ'ye sevk edildiğini öğrenen bir çok belediye meclis üyesi, ve belediye çalışanının yanı sıra İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Bülent Bulut, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, Aydın Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel hastaneye gelerek başkanın durumu hakkında bilgi aldılar.

BURNU KIRIK

Acil Servisteki tedavi sırasında hastaneden ayrılmayan Vali Kerem Al, ilk kontrollerin sona ermesinin ardından hastaneden ayrıldı. Hastane çıkışında Ercan Çerçioğlu ile birlikte açıklama yapan Vali Kerem Al, "Şuan hayati tehlike gözükmüyor. Şuan müşahede altında. Ne lazımsa hekim arkadaşlarımız gerekeni yapıyor. Genel görünümü iyi. Şuuru açık. Hepimize geçmiş olsun. Alnında ve ağız kısmında yaralar var. Burnunda da kırık bulunuyor. Endişelenecek bir durum yok" dedi.

Acil Servisteki kontrollerinin ardından normal odaya alınan Başkan Çerçioğlu'nun burnundaki kırıklar için ameliyat olacağı bildirildi.

'HAVA YASTIKLARI AÇILMAMIŞ'

Hastane bahçesinde kazayla ilgili bilgi veren Aydın Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, "Doblo tipi bir araç makam aracının önüne geçerek yolu kapatmış. Makam aracı şoförü de önüne geçen aracı çarpmamak için direksiyon kırmış ve orta refuja çarpmış. Kazaya neden olan araç alındı. Kazada diğer araç kusurlu gözüküyor. Kaza sırasında makam aracının hiçbir hava yastığı da açılmamış. Araçtaki diğer kişilerde her hangi bir sorun yok" dedi.

AKŞİT KAZAYI ANLATTI

Kaza sırasında araç içerisinde bulunan ve alnında ve çenesinde hafif sıyrıklar bulunan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulis Akşit, kaza sırasında araçta şoförle beraber dört kişi olduklarını ve diğer aracın bir anda önlerine çıktığını söyledi. Araca çarpmamak için direksiyon kırdıklarını bu nedenle orta refuja çarptıklarını anlatan Akşit, "Kazada başkan ile birlikte biz arkada oturuyorduk. Kazanın şiddetiyle önümüzdeki koltuklara çarptık. Daha sonra yakındaki bir hastaneye kaldırdık başkanımızı. Daha sonra kendi isteği ile buraya geldik. Şuuru açık, endişelenecek bir durum yok" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Çerçioğlu Aydın'a Sevk Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement