Yağmura aldırış etmediler, Ata'ya saygı için biraraya geldiler - Son Dakika
Yerel

Yağmura aldırış etmediler, Ata'ya saygı için biraraya geldiler

Yağmura aldırış etmediler, Ata'ya saygı için biraraya geldiler Sivas'ta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 83'nci yıl dönümün de hayat adeta durdu Sivas'ta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 83'üncü yıl dönümünde hayat...

10.11.2021 09:36  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yağmura aldırış etmediler, Ata'ya saygı için biraraya geldiler

Sivas'ta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 83'nci yıl dönümün de hayat adeta durdu

SİVAS - Sivas'ta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 83'üncü yıl dönümünde hayat adeta durdu.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla Sivas tarihi kent meydanında tören düzenlendi. Törene Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Yılmaz Doğan, il protokolü, askeri erkan, emniyet güçleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tören Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde çalınan sirenlerle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Yoldan geçen vatandaşların da yağmura rağmen saygı duruşuna eşlik ettiği törenin sonunda İstiklal Marşı okundu.

Öte Yandan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde de anma yürüyüşü düzenlendi. Akademisyenler Rektörlük binası önünden Kültür Merkezi önüne kadar yürüdü.

Tokatta ise temizlik işçileri saat 9'u 5 geçe sirenlerin çalmaya başlamasıyla birlikte Ata için saygı duruşunda bulundu.

Tokat'ta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatını 83. yılında Tokat'ta hafif yağmur yağışı altında yapılan törenle anıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma töreni Tokat Valisi Ozan Balcı, Garnizon ve 48. Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Ayhan Ocak ve Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı. Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te siren çalınarak saygı duruşuna geçildi. Tüm yurtta olduğu gibi Tokat'ta da Ata'ya saygı için hayat 2 dakikalığına durdu. Polisler, sağlık görevlileri, öğrenciler ve yoldan araçlarıyla geçen vatandaşlar araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. Belediye temizlik işçileri temizli yaparken işlerini bırakarak saygı duruşuna geçti.

Yozgat'ta Atatürk'ün ölümünün 83'üncü yılında hayata gözlerini yumduğu saatte temizlik işçileri çalışmalarını bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83'üncü yıl dönümünde Yozgat'ta törenle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunması ile başladı. Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'i gösterdiği sırada siren çalınarak saygı duruşuna geçildi. Tüm yurtta olduğu gibi Yozgat'ta da Ata'ya saygı için hayat 2 dakikalığına durdu. Araçlarından inen şoförler, yayalar oldukları yerde durarak 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Sirenlerle birlikte şehir merkezinde temizlik görevlileri işlerini bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Yağmura aldırış etmediler, Ata\'ya saygı için biraraya geldiler
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yağmura aldırış etmediler, Ata'ya saygı için biraraya geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement