Başkentteki Yerköylüler Derneğinin Resmi Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Başkentteki Yerköylüler Derneğinin Resmi Açılışı Yapıldı

Başkentteki Yerköylüler Derneğinin Resmi Açılışı Yapıldı

Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği'nin resmi açılış töreni, Ankara Mamak'ta bulunan Yozgatlı Dernekler Federasyonu binasında gerçekleşti.

08.04.2013 15:57

Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği'nin resmi açılış töreni, Ankara Mamak'ta bulunan Yozgatlı Dernekler Federasyonu binasında gerçekleşti.

Başkent Ankara'da yaşayan Yerköylüler özlemlerini, hasretlerini, heyecanını Başkentteki Yerköylüler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneğinin açılısında giderdiler.

Yozgatlı Dernekler Federasyonu binasında gerçekleşen Dernek açılışına, açılış konuşması yapan Dernek Başkanı Mesut Kaya, "Türk insanı, tarihinden bugüne kadar her zaman yiğit, iyi, dürüst ve çalışkan olması yanında, büyük medeniyetler kurmuştur. Tarih boyunca gittiği her bölgede adaleti sağlayan, kurumları oluşturarak şehirler, medeniyetler inşa eden bir milletin torunlarıyız."dedi.

Türk milletinin en iyi bildiği işlerden birisinin örgütlü toplum olarak hareket edebilmesi olduğunu ifade eden Kaya, Tarihte en çok devlet kurup, yenisini kısa sürede oluşturabilen bir millet olduğunu ifade etti.

Kaya, "Daha dünyanın birçok milleti sivil toplum nedir bilmezken, bizler en ücra şehirlerimizde bile esnaf odalarını, loncaları, meslek birliklerini kurduk. Köylerimizde bile işlerimizi ortak yapabilmek adına imeceyi geliştirdik.

Bugün de tarihte olduğu gibi Anadolu insanı, bir araya gelmekte, örgütlenerek ortak hareket edebilmekte hiçbir zaman sıkıntı çekmez. Bugün biri evlenecekse, bütün komşuları elbirliği ile yardım eder. Bugün bizim hiçbir cenazemiz ortada kalmaz, tanıyan tanımayan herkes yardıma koşar. Bugün biri bir ev yapıyorsa, herkes bir ucundan tutar, biri taşınıyorsa eşyasını taşımaya, yardım etmeye gelir.

İşte biz böyle örgütlü hareket etmeyi seven, yardımlaşma ve dayanışmayı bilen bir milletiz. Bizim sivil toplum anlayışımız, medeniyetimizle birlikte, kökenini çağlar ötesinden almaktadır. Tarihi binlerce yıl öncesine varan ve toprağından olmakla gurur duyduğumuz Yozgat'ımız, hepimiz için adeta kutsal bir yuvadır."dedi.

Dernek Başkanı Mesut Kaya'nın konuşması sonrasında Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, "Başkentte Dayanışma ve Kültür Derneği kurulması gurur verici bir durum arz etmektedir. İnşallah Mesut Kaya kardeşimiz ve ekibi çıkmış olduğu bu yolda her zaman başarılı olurlar."dedi.

Yoğun katılımla gerçekleşen açılışta derneğe maddi ve manevi destek verenlere plaketleri takdim edildi. Plaket takdim töreni sonrasında Yerköylüler, yöresel halk oyunları ve müzik dinletileri ile gönüllerince eğlendiler. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkentteki Yerköylüler Derneğinin Resmi Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement