"Bilim ve Teknoloji Merkezi Bursa'ya Prestij Katacak" - Son Dakika
Yerel

"Bilim ve Teknoloji Merkezi Bursa'ya Prestij Katacak"

"Bilim ve Teknoloji Merkezi Bursa\'ya Prestij Katacak"

Bursa'yı hizmetleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin yeni binası aralık ayında 'Bilimin Sultanları' sergisiyle hizmete açılacak.
Büyükşehir Belediyesi tarafından BUTTİM TÜYAP Fuar...

14.11.2013 12:56

Bursa'yı hizmetleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin yeni binası aralık ayında 'Bilimin Sultanları' sergisiyle hizmete açılacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından BUTTİM TÜYAP Fuar Alanı'nın yanında yaptırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi gün sayıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Bursa'da değerli eserler inşa edildiğini söyleyen Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin de bu dönem şehre kazandırılan en önemli yapılardan biri olduğunu belirtti.

Altepe, merkezin şu anda Avrupa'da dahi olmayan özelliklere sahip olduğunu ifade ederek, "Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, 10 bin metrekarenin üzerinde bir kapalı alanda yapılandırıldı. Burası gençlerimizin, okullarda aldıkları teorik bilgileri pratiğe çevirdikleri önemli bir merkez olarak hizmet verecek. Öğrenciler fizik, mekanik ve her türlü fen konularında okullarında aldıkları teorik bilgileri burada pratiğe dönüştürmüş olacaklar. Bilim ve Teknoloji Merkezi, Bursa'nın önemli prestij merkezi olacak" dedi.

Merkezde 250'yi aşkın düzeneğin bulunacağını belirten Başkan Altepe, "Gençler enerjinin nasıl üretildiğini, barajların nasıl çalıştığını, suyun kaldırma kuvvetini, ay tutulmasını, tsunamiyi, gökyüzü ile ilgili bilgileri, mevsimlerin nasıl oluştuğunu ve yoğunluğun ne demek olduğunu gözlemleyip, tüm mekanik, fizik ve astronomi konularında en güzel örnekleri burada bulabilecekler. Burası sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin de en önemli eğitim merkezlerinden biri olacak" diye konuştu.

Bu çapta bir merkezin sadece Amerika'da bulunduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Bu proje, orada direk devlet başkanlığına bağlı. Türkiye'deki ilk uygulamasını da Bursa'da aralık ayı içinde hizmete açmış olacağız" dedi.

Altepe, İslam alimlerinin buluşlarıyla ilgili hazırlanan ve dünya çapında önem taşıyan 'Bilimin Sultanları' adlı serginin de Bursa'da Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde açılacağını sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Bilim ve Teknoloji Merkezi Bursa'ya Prestij Katacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement