Bitlis'te Kayak Sezonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te Kayak Sezonu Açıldı

Bitlis\'te Kayak Sezonu Açıldı

Bitlis'te kar seviyesinin yeterli seviyeye ulaştığı Çiftkaya Kayak Tesisi'nde kayak sezonu açıldı.

21.12.2013 14:35

Bitlis'te kar seviyesinin yeterli seviyeye ulaştığı Çiftkaya Kayak Tesisi'nde kayak sezonu açıldı.

Hafta sonu tatilini fırsat bilen çocuk, genç ve yaşlılar, kayak tesisine akın ederek kaymanın keyfini yaşıyor. Havanın güzel olması nedeniyle Bitlis'teki vatandaşlar, uzun süren kış aylarında karın nimetlerinden en iyi şekilde yararlanıyor.

Bitlis Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada kentte 2013-2014 yılı kayak sezonu açtıklarını söyledi.

Çiftkaya Kayak Tesisi'ndeki pistinin kaymaya elverişli olduğunu ifade eden Güven, şöyle konuştu:

"Son günlerde 'Türkiye'yi Sibirya soğukları aldı' deniliyor. Ancak Bitlis'te Sibirya soğuklarıyla beraber yağan karın nimetlerinden yararlanıyoruz. Şimdi tesisimiz cıvıl cıvıl. Tüm çocuklarımızı, gençlerimizi ve Bitlislileri kayak yapmaları için tesisimize bekliyoruz. Ayrıca geçmiş yıllarda pistimizin ortasındaki çukurlar, Bitlis Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından dolduruldu. Kayak pisti bu çalışmalarla daha sağlıklı ve güvenli bir hale getirildi. Kayak pistimizden çocuklar, gençler ve yaşlılar olmak üzere herkes yararlanıyor. Tesisin şehir merkezinde olması avantaj sağlıyor. Hafta içi ve hafta sonları kayak tesisimiz halkımızın hizmetinde. Kayak sezonunun ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Spor Eğitim Merkezine alınan 80 çocuk ve gence, Çiftkaya Kayak Tesisi'nde hocalar eşliğinde kayak eğitimi verildiğini belirten Güven, bunlardan önümüzdeki yıllarda Türkiye şampiyonlarının çıkacağını dile getirdi.

Eğitime aldıkları çocuklar için her gün sıcak yemek çıkardıklarını ve onları okullarına servislerle bıraktıklarını dile getiren Güven, "Bu çocuklarımızın hem sportif amaçlı hem de beslenmelerini destekliyoruz. Bitlis'te yine eski günleri aratmayacak şampiyonların çıkacağına inanıyorum. Çocuklarını buraya gönderen ailelere ve eğitim veren kayak hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu tesislerimizin cıvıl cıvıl dolması için herkesi buraya bekliyoruz" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis'te Kayak Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement