Bitlis'teki Ponzayı Değerlendirme Girişimleri - Son Dakika
Yerel

Bitlis'teki Ponzayı Değerlendirme Girişimleri

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, yüzde 70 rezervi Bitlis'te bulunan ponzanın değerlendirilmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

03.01.2012 15:00

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, yüzde 70 rezervi Bitlis'te bulunan ponzanın değerlendirilmesi için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte yaşayan iş adamlarıyla, İstanbul'daki Bitlisli iş adamlarını ziyaret ettiklerini bildirdi.

İstanbul'da iş adamlarıyla yaptıkları toplantıda, Bitlis'te yatırımla ilgili öne çıkan fırsatları değerlendirdiklerini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Toplantıda öncelikle ilimizin ve ülkemizin doğal zenginliklerinden olan ve yüzde 70 rezervi ilimizde bulunan ponza ile ilgili iş adamlarına bazı önerilerde bulunduk. Van depreminden dolayı, Van'da yapılacak olan inşaatlarda kullanılacak olan malzeme ve yapı elemanlarında ponzanında işlenerek değerlendirilmesini istedik. Olumlu bir çalışma olduğunu düşünüyorum. İyi bir çalışma yaparak ponzayı değerlendirebiliriz. Ayrıca ponzanın nerede kullanılması gerektiği yönünde bir araştırmanın yapılmasını istedim."

Öte yandan, yapılan toplantıda iş adamlarıyla, Bitlis ve bazı ilçelerinin

"Kuzey Van Gölü Selçuklu Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Projesi" kapsamında, gelişim bölgesi ilan edilmesiyle ilgili turizm yatırımlarını da değerlendirdiklerini bildiren Yılmaz, Bakanlar Kurulu kararın ilan edilmesinden sonra, bu kararın getirdiği imkanları da konuştuklarını dile getirdi.

- BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bitlis'teki Ponzayı Değerlendirme Girişimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement