Bitlisliler Dr. Kafadar'ın Gitmesini İstemiyor - Son Dakika
Yerel

Bitlisliler Dr. Kafadar'ın Gitmesini İstemiyor

Bitlisliler Dr. Kafadar\'ın Gitmesini İstemiyor

Bitlis Devlet Hastanesi’nde değişik görevlerde bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tolga Kafadar’ın memleketi olan Mersin’e tayininin çıkması üzerine vatandaşlar ve hastane personeli gitmemesi için imza kampanyası başlattı.

09.03.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Devlet Hastanesi'nde değişik görevlerde bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tolga Kafadar'ın memleketi olan Mersin'e tayininin çıkması üzerine vatandaşlar ve hastane personeli gitmemesi için imza kampanyası başlattı.

Bitlis halkı yaklaşık 6,5 yıldır değişik görevlerde bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tolga Kafadar'ın Bitlis'ten ayrılmasını istemiyor. Bitlis halkı tarafından çok sevilen ve takdir edilen Kafadar, mecburi hizmetinin dolmasına rağmen 5 yıl fazladan kalarak yaklaşık 75 bin hastayı muayene ederek ve 4 bine yakın kişiyi de ameliyat ettiğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tolga Kafadar, insanların kendisini bu kadar sevmesini karşılıklı saygı ve sevgiye bağladığını belirtti. Kafadar, Bitlis'te kaldığı 6,5 seneyi değerlendirirken, "Ben çok süper özellikleri olan bir cerrah olmayabilirim. Ancak bilgi ve becerilerimi saygı ve sevgimi de katarak en üst düzeyde hastalarıma uygulamaya çalıştım. Halktan biri gibi davranarak hiçbir zaman duygusal bağımı kesmedim. Kendimi bir Bitlisli ve Bitlis'i de ikinci memleketim olarak kabul ettim. Halkla ve hastalarımla samimi ilişkimi hiç kesmedim. Haliyle bu da mesleğime yansıdı. Bitlis şartlarında tıbbi anlamda elimden gelen bütün imkanlarımı hastalarım için kullanıp, her kesimin doktoru olmaya gayret gösterdim" diye konuştu.

"BEN BİTLİS HALKINA HAK ETTİĞİ DEĞERİ HER ZAMAN VERDİM"

Bitlis'e gelmeden önce Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde 5,5 yıl asistanlık görevinde bulunan Kafadar, "Bölge insanın yaşadıkları sıkıntıları bizzat görerek şahit oldum. Bu da bana insanlara nasıl davranmam konusunda yardımcı oldu. Ben sadece Bitlis halkına hak ettikleri değeri verdim. Buraya gelen doktorlara tavsiyem, önyargılı değil de gönül rahatlığıyla gelsinler. Çünkü Bitlis halkı kadirşinas ve misafirperver bir halktır. Bitlis şehir olarak sosyal ve kültürel anlamda düşük seviyede olabilir ama manevi değerleri ve insanı ilişkileri anlamında çok zengin bir şehirdir" dedi.

"YAŞAMASI ZOR GÖRÜNEN BİR HASTAYI 12 SAAT SÜREN AMELİYAT SONRASI HAYATA DÖNDÜRDÜK"

Tolga Kafadar, 6,5 yıl içinde 4 bine yakın ameliyata girerek, en zor ameliyatının ise 12 saat sürdüğünü belirterek, "Kurşunla yaralanarak hastanemize gelen birinin ameliyatı tam 12 saat sürdü. Açıkçası yaşaması zor gibi görünen bu hastanın yaşaması için bütün organlarına müdahale edip elimizden geleni yaptık. Çok şükür ki Allah'ın izniyle 12 saat süren ameliyattan alnımızın akıyla çıktık. Daha sonra hastamız iyi olup ayağa kalktıktan sonra çiçek alıp ziyaretimize gelmişti. Bu ameliyat benim hiç unutamadığım ameliyattı şimdiye kadar" ifadelerini kullandı.

"MEMLEKETİME GİDİP GİTMEMEKTE KARARSIZIM"

Bitlis halkına olan bağı ve sevgisinden ötürü tayininin çıkmasına rağmen memleketine gidip gitmemekte kararsız olduğunu dile getiren Kafadar, "1,5 yıldan sonra Bitlis'te gönüllü kaldım. Ancak tayinim çıktı ama Bitlislilerle olan bağım ve sevgimden dolayı gidip gitmemekte kararsızım. Gidersem de bir yanım burada kalacak, çünkü artık bende tam Bitlisli oldum" diye konuştu.

"HİÇBİR HASTAYA BUGÜN GİT YARIN GEL DEMEDİM"

Genel Cerrahi Uzmanı Tolga Kafadar, "Benim doktorluk anlayışım uzaktan veya yakından gelen her kim olursa olsun imkanlar doğrultusunda bugün git yarın gel demeden bütün işlerini halletmektir. Bugüne kadar da hep öyle yaptım. Çünkü öyle hastalar vardır ki maddi imkanları el vermiyordur, ama ben hasta ayırmaksızın tedaviyse tedavi ilaçsa ilaç aynı gün içerisinde hastamın bütün işlemlerini bitirip evine kafası rahat bir şekilde gönderiyordum" dedi.

"YILIN DOKTORU VE GENÇ BAŞHEKİM ÖDÜLLERİNE LAYIK GÖRÜLDÜM"

Bitlis'te yaptığı ameliyatlar sayesinde ödül bile aldığını sözlerine ekleyen Kafadar, "Bitlis'te 4 bin ameliyat yaptım. Bu ameliyatlar sayesinde 2010 yılında Sağlık Bakanlığı Yönetim ve Eğitim Derneği tarafından yılın doktoru ödülüne layık görüldüm. Yine 2012 yılında ise genç başhekim teşvik ödülünün de sahibi oldum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlisliler Dr. Kafadar'ın Gitmesini İstemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement