Bozüyük'te Çanakkale Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü Törenleri - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Çanakkale Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü Törenleri

Bozüyük\'te Çanakkale Zaferi\'nin 97. Yıl Dönümü Törenleri

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Çanakkale Zaferi'nin ve Şehitleri Anma Gününün 97.yıl dönümü törenlerle kutlandı.

18.03.2012 15:05

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Çanakkale Zaferi'nin ve Şehitleri Anma Gününün 97. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda anıta çelen sunulmasıyla başlayan törenlere Bozüyük Kaymakamı Oktay Kaya, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Bozüyük Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Cumhuriyet Savcısı Musa Eriş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, kurum ve daire amirleri, şehit yakınları ve davetliler katıldı.

Atatürk Anıtı'na protokol erkanının çelenk sunmasının ardından, buradaki program saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Daha sonra Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri, Bozüyük Halk Eğitim Merkezi'nde Anadolu Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi tarafından hazırlanan program ile devam etti.

Burada günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Okul Müdürü Ali Yetkinler, 97 yıl önce Çanakkale Savaşları'nda her cephede, her tabyada Mehmetçiklerin ayrı ayrı kahramanlıkları, ayrı ayrı destanlarının olduğunu söyledi.

'18 Mart 1915'te Mehmetçikler, yepyeni bir Cumhuriyet'e kemiklerinden ve bedenlerinden yıkılmaz bir temel yaptılar diyen Yetkinler, "Mehmetçikler, o gün kendilerini öldürmeye gelenlere bile kucaklarını açıp insanlık dersi verdiler. Çünkü burası Çanakkale, burası insanlığın savaşı yendiği yerdir dediler. Bu topraklar bize ucuza mal olmadı. Çanakkale savaşlarında en tahsilli gençlerimizi kaybettik. Bu savaşlarda toprağa bir üniversite gömdük" dedi.

Yetkinlerden sonra kürsüye çıkan Bakım Teğmen Onur Kurban ise, "Vatanın, yetişmiş aydın insana en fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemde, 253 bin genç ve milliyetperver aydınını toprağa verdik. Tarihin her sayfasını aydınlatan değerlerimize saldıran uluslara karşı, onurumuza sahip çıkma mücadelemizin her bir anına yazılan böyle bir zafer, tarih sahnesinde başka hiçbir ulusa nasip olmamıştır. Çanakkale Savaşlarını benzersiz kılan, işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçik'tir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilerin Çanakkale ve şehitleri anlatan şiirler okumasıyla program sona erdi.

Daha sonra Kaymakam Oktay Kaya ve beraberindekiler, İntikam Tepe şehitliğini ziyaret ederek,

burada şehitlik defterini imzaladı ve şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Çanakkale Zaferinin 97. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Bozüyük Belediyesi tarafından şehit ve gazi ailelerine de yemek verildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Çanakkale Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement