Bozüyük'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'ten Kısa Kısa

Bozüyük ilçesinde, Kur'an kursları açılış programı düzenlendi

24.09.2013 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Kur'an kursları açılış programı düzenlendi.

Kumral Abdal Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yapılan Kur'an tilevetiyle başlayan programda, Müftü Vekili Abdulvahap Teker, verimli ve bereketli bir yaz döneminin ardından, kış dönemi kuran kurslarının başlamasının heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Allah'ın, insanlığa lütfettiği en büyük mucize olan Kur'an-ı Kerim'in, alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in eliyle insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir nur olarak indirildiğini belirten Teker, "Bu nur sayesinde Kur'an kurslarımız, sevgi ve saygının, birlik, beraberlik ve kardeşliğin, bilgi ve görgünün işlendiği önemli mekanlar olmuştur" dedi.

Kur'an kursu öğrencilerine hitap eden Teker, şöyle konuştu:

"Bu doğrultuda sizlere düşen görev, devlet ve millet iş birliği ile oluşturmuş olduğumuz bu imkanlardan ve hocalarımızdan azami derecede istifade etmeniz, zamanı iyi değerlendirmeniz ve medeniyetimize yakışır bir tekamülü hayatınızda gerçekleştirerek örnek bir Müslüman olmanızdır."

Müftü Vekili Teker'in konuşmasının ardından Kur'an kursu öğrencileri tarafından şiirler okunurken, Kur'an-ı Kerim ile ilgili sohbet verildi.

-Günyarık Köyü Camisi törenle açıldı

Bozüyük ilçesine bağlı Günyarık köyünde bulunan ve 2010 yılı Kasım ayında çıkan yangında kullanılamaz hale gelen köy camisi, yeniden yapılarak, törenle ibadete açıldı.

Törene, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Başkan Yardımcıları Gençağa Seraslan, Oğuz Sertler, İl Genel Meclisi Üyeleri Erol Duğan, Nail Dağlı, Zeki Uyanık, CHP İlçe Başkanı İsmail Jan, MHP İlçe Başkanı Murat Köftecioğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanı Mustafa İbiş, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Bozüyük Açık Cezaevi Müdürü Kerim Çiftlikli, köylüler ve davetliler katıldı.

Kur'an tilavetiyle başlayan törende konuşan Günyarık Köyü Cami, Kur'an Kursu Yaptırma, Yaşatma ve Kültürel Etkinlikler Derneği Başkanı İbrahim Yavaş, 2010 yılında camiyi elektrikli ısıtıcılarla ısıtma kararı aldıklarını ve camiye döşenen ısıtıcılardan kaynaklanan yangın nedeniyle caminin kullanılamaz hale geldiğini hatırlattı.

Bilecik İl Özel İdaresi mühendislerinin yaptığı inceleme sonrasında, yangın nedeniyle cami temellerinin çok su aldığının ve minaresinin şakülünün kaydığının tespit edilmesi üzerine, hayırsever vatandaşların yardımıyla yeniden yapıldığını söyleyen Yavaş, cami yapımında yardımda bulunan kurum, kuruluş ve vatandaşlara teşekkür etti.

Cami yapımında yardımda bulunan Emine Büber, Dernek Başkanı Yavaş'a, Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Daha sonra mevlit okutuldu. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bozüyük'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement