Bucak Orman İşletme Müdürlüğü 2011'de 1 Milyon Fidan Dikti - Son Dakika
Yerel

Bucak Orman İşletme Müdürlüğü 2011'de 1 Milyon Fidan Dikti

Bucak Orman İşletme Müdürü İsmet Erol, 2011 yılında 1 milyon fidan diktiklerini ve 4 milyon 125 bin lira kar elde ettiklerini bildirdi.

04.01.2012 09:40

Bucak Orman İşletme Müdürü İsmet Erol, 2011 yılında 1 milyon fidan diktiklerini ve 4 milyon 125 bin lira kar elde ettiklerini bildirdi.

Erol, yaptığı açıklamada, 2011 yılında Bucak Orman İşletme Müdürlüğü'nün hedeflediği çalışmaların üzerine çıktığını ifade etti. İşletme olarak geçen yıl yakacak orman ürünü ihtiyacını karşıladıklarını belirten İsmet Erol, bu faaliyetler sırasında yaklaşık 2 bin aileye de istihdam sağlandığını açıkladı. Erol, orman köylülerine sağlanan yan gelir imkanlarının yanı sıra işletmenin net olarak Orman Genel Müdürlüğü'ne 4 milyon 125 bin lira kar aktardığını kaydetti.

Bucak ilçesinde 2011 yılı içinde hedeflenen rakamın üzerinde, 1 milyon fidan dikimi gerçekleştirdiklerini anlatan Erol, şöyle konuştu:

"2011 yılında işletmemiz olarak rekor sayılabilecek bir fidan dikimi gerçekleştirilmiştir. 300 bin tüplü fidanı kendimiz yetiştirip geri kalanını dışarıdan satın alarak dikimini gerçekleştirdik. Geçen yıl kızılçam, servi, ardıç, başta olmak üzere çok sayıda fidan dikimi gerçekleşmiştir. Bu yıl ise bölgemizde ceviz ve badem dikim yılı olacaktır. Köy muhtarlarına tebligat yaparak köylerinde uygun bulunan yerlere ceviz ve badem dikimini gerçekleştireceğiz. İlk dikim de Keçili ve Kuşbaba köyü Başkoz mevkisinde yapılacak."

Geçen yıl büyük boyutlu yangın yaşanmadığını hatırlatan İsmet Erol, yangınların önlenmesi içinde Antalya Isparta Dereboğazı yolunda 65 kilometrelik bölümde yol boyunca yangına dayanıklı fidan dikimi gerçekleştirdiklerini anlattı. Erol, 2012 yılında tüm alanlarda yüzde 10'luk bir artış beklediklerini bildirdi.

- BURDUR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bucak Orman İşletme Müdürlüğü 2011'de 1 Milyon Fidan Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement