Burdur'da Afet Müdahale Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Burdur'da Afet Müdahale Toplantısı Yapıldı

Burdur\'da Afet Müdahale Toplantısı Yapıldı

Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Afet Müdahale Planı Toplantısı düzenlendi.

11.03.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Afet Müdahale Planı Toplantısı düzenlendi.

112 Acil Çağrı Merkezi Hizmet Binası konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, Vali Hasan Kürklü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sayit Koca, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, Kaymakamlar, Daire Amirleri ve kurum temsilcileri katıldı.

Vali Hasan Kürklü toplantıda yaptığı konuşmada Burdur'un birinci derecede deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, ilk büyük depremin 1510 yılında gerçekleştiğini söyledi. Vali Kürklü, "Burdur'da daha sonra 1914 yılında deprem olmuş ve üç gün boyunca da artçı depremler meydana gelmiş. Bu depremde 657 vatandaşımız hayatını kaybetmiş. 12 Mayıs 1971 tarihinde Göller Yöresinde 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş. Burdur Gölü ve çevresi bu depremden etkilenmiş ve yaklaşık 60 vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Bu bölgede 1875 ve 1925'de Dinar depremi yaşanmış. Denizli'de 1900, 1926, 1933, 1945 ve 1958 depremi yaşanmış. 1914'de Burdur-Dinar depremi, Isparta'da 1930 yılında, Acıpayam'da 1961, Tefenni'de 1964 yılında deprem yaşanmış. Bundan şu anlaşılıyor ki. Bizim bölgemiz son derecede aktif. Dolayısıyla depremin ne zaman olacağı bilinmiyor ama en azından tahminler yürütebiliyoruz. Bu sebeple depreme her zaman hazırlıklı olmak lazım. Birinci derece deprem bölgesiysek plan yapmak, planlamanın yanı sıra planları eyleme dökebilmek gerekmektedir" dedi. Deprem sırasında herkesin kendi derdine düştüğünü söyleyen Vali Kürklü, kaymakam ve kurum amirlerine deprem esnasında ne yapacaklarını ve nasıl hareket edeceklerini çok iyi bilmeleri gerektiğini söyledi. Vali Kürklü, AFAD'ın mahallelerde, okullarda deprem eğitimlerinin yakın zamanda başlayacağını sözlerine ekledi.

AFAD'ın kuruluşundan bu yana kriz yönetimi yanı sıra risk yönetimine odaklı hizmetler yürütmekte olduğunu aktaran AFAD Müdürü Mehmet Oral ise bu kapsamda bir çok projeler geliştirildiğini ve planlar yaptığını söyledi. Türkiye Afet Planı geliştirdiklerini kaydeden Oral, bu planın bakanlıklar arası koordinasyonu sağlayarak yürütülmekte olduğunu aktardı. Taşrada da Vali Hasan Kürklü'nün başkalığında, AFAD'ın da sekretaryasını yürüttüğünü söyleyen Oral, AFAD Yönetim Koordinasyon Merkezi'nin işleyişini ele alan tüm güçleri afet esnasında seferber eden bir plan hazırlandığını kaydetti. Oral, "Bu planın amacı afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet gurupları ve koordinasyon birimlerine görevleri ve sorumlulukları tanımlamak. Burdur'un afet öncesi ve sonrası müdahale planlarının temel prensiplerini belirlemektir" diye konuştu.

Oral konuşmasının ardından, afetlere hazırlık kapsamında kurumsal çalışmalar konulu sunumunu gerçekleştirdi. - BURDUR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burdur'da Afet Müdahale Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement