Büyük Zafer'in 90. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 90. Yıl Dönümü

Büyük Zafer\'in 90. Yıl Dönümü

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü" dolayısıyla resepsiyon verdi.

30.08.2012 22:40

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü" dolayısıyla resepsiyon verdi.

Giresunda bir otelde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü temsilen Vali Şahin'in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hacı Abdullah Doğan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, AK Parti İl Başkanı Sabri Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, İl Genel Sekreteri Mehmet Emür, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları katıldı.

Vali Şahin, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Türk Milleti'nin temellerinin 5 bin yıl önce Ergenekon'dan çıkışla, Ergenekon'dan çıkışın ardından da 1071'de Malazgirt Zaferi ile atıldığını söyledi.

Malazgirt Zaferi'nin ardından İstanbul'un fethinin bir çağın kapatılması diğer bir çağın açılmasına neden olduğunu ifade eden Şahin, " Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin ilk harcının atıldığı bir günün 90'ıncı yıl dönümünde siz güzel hemşehrilerimle, daire müdürlerimle birlikte olmanın huzuru içerisindeyiz" dedi.

Birlik ve beraberliğin hiç bir zaman bozulmaması temennisinde bulunan Şahin, şunları kaydetti:

"Aramıza nifak sokanlar her dönemde olduğu gibi yine de olmuştur ve olacaktır. Gönül istiyor ki bu güzellikleri hep beraber devam ettirelim. Sabah mütevazi bir törenle Zafer Bayramı'mızın 90'ıncı yıl dönümünü beraberce kutladık. Bu akşam bunu resepsiyonla mühürlüyoruz. Sadece Giresun'da mı- Tüm Türkiye'de yurt dışındaki diplomatik misyonlarda aynı heyecan aynı duygu devam etmekte. Bize bu günleri bahşeden şehitlerimizin, bu günleri bahşeden yüce milletin, yüce devletin kurucusu merhum Atatürk'e her yönüyle borçlu olduğumuzu burada bir kez daha ifade ediyorum."

Muhabir: Sinan Yıldız - Gültekin Yetgin/ Veysel Kara

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 90. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement