Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Samsun'da düzenlenen törenle kutlandı.

30.08.2015 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Samsun'da düzenlenen törenle kutlandı.

Samsun Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başlayan törende İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu.

Anıt şeref defterini imzalayan Vali İbrahim Şahin, burada yaptığı konuşmada, vatanın düşman işgalinden kurtuluşu ve ülkenin bağımsızlığını kazandığı Zafer Bayramı'nın 93. yılını bir kez daha birlik ve beraberlik içinde kutladıklarını anımsattı.

"Toprakları işgal altında olan milletimize bağımsızlığı yaşatan, milletimizin hürriyetinden asla vazgeçemeyeceğini dünyaya gösteren bu zaferle Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır" diyen Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Milletçe, birlik ve beraberlik içinde bu ülkeyi, bizlere miras bırakan başta siz olmak üzere Kurtuluş Savaşı'mızın kahraman şehitlerini rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun."

Anıttaki törenin ardından Vali Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, valilikte tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende Vali Şahin ve protokol üyeleri vatandaşları selamladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunması ve günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından tören resmi geçitle sona erdi.

Törene, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz'ün de aralarında bulunduğu protokol üyeleri ve vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement