Çaldıran'da Barış Yemeği - Son Dakika
Yerel

Çaldıran'da Barış Yemeği

Çaldıran\'da Barış Yemeği

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Sarıçimen köyünde alacak-verecek anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

07.05.2012 13:00

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Sarıçimen köyünde alacak-verecek anlaşmazlığı nedeniyle iki aile arasında başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

Aynı aşirete mensup aileler arasında çıkan anlaşmazlık 1 1 Mayıs 2010 tarihinde kavgaya dönüşmüş, olayda Orhan Çelik hayatını kaybederken Hüsnü Çelik de ağır yaralanmıştı. İki yıldır devam eden husumetin sona ermesi için aile büyükleri ve aşiret liderinin araya girmesi ile bir barış yemeği düzenlendi. Yemeğe İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, Garnizon Komutanı Yarbay Gürbüz Demirtaş, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Akbalık, İlçe Müftüsü Mahmut Tuz, aşiret büyükleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Ferman Yıldırım ve İlçe Müftüsü Mahmut Tuz'un birer konuşma yaptığı yemekte Mülkü Erkan'ın büyük çabasıyla aileler barıştırıldı.

Beledi Başkanı Ferman Yıldırım "Kavga,çatışma ve düşmanlıktan hiç kimseye

yarar

gelmez. Kardeşçe ve barış içinde yaşamak bölge insanının en büyük arzusudur. Bu arzularının yerine gelmesi için de kırgınlıklara, dargınlıklara ve kin gütmeye son verilmesi elzemdir. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması en büyük temennimizdir"dedi.

İlçe Müftüsü Mahmut Tuz ise, kan davasının İslam dini tarafından yasaklandığını, kin ve nefretin İslam dünyasında yeri olmadığını belirterek, iki yıl önce yaşanmış bir olayın bu kadar uzatılmasının hiç kimseye bir fayda vermediğini aksine tarafların içindeki nefret duygularını daha da arttırdığını söyledi. Tuz, buna bir son verilmesi gerektiğini söyleyerek "Allah böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın"dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri,iki aile fertlerini yan yana getirdi. Aile bireylerini kucaklaştıran Kaymakam Dündar, Garnizon Komutanı Demirtaş ve Başkan Yıldırım, el ele tutuşarak birlik mesajı verdi.Barış töreni barış yemeğinin yenmesiyle son buldu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaldıran'da Barış Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement